Ana Lazăr este profesoară de matematică la gimnaziul „Mihai Eminescu” din orașul Telenești. Pe lângă cunoștințele de la disciplina matematică și aplicabilitatea acestora în cotidian, le transmite elevilor săi pasiunea și curiozitatea pentru tot ce este nou în lumea tehnologiilor informaționale.
Cariera sa profesională începe în 2007
„Pe parcursul acestor ani, am reușit să mă implic activ în diverse activități menite să-mi dezvolte competențele necesare de a continua cu succes procesul educațional. La momentul actual sunt deținătoarea gradului didactic I, pentru care am depus o muncă enormă și de care sunt mândră. Elevii mei participă în fiecare an la olimpiadele raionale, obținând și locuri de frunte ceea ce la fel îmi dă aripi și mă motivează să-mi fac în continuare munca cu plăcere”, ne spune Ana.
Recent, aceasta a devenit una dintre cei 25 de câștigători ai Concursului „Profesorul – Ambasador Digital” desfășurat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.
„O provocare pentru mine este mai degrabă cuvântul «ambasador» decât «digital», fiindcă cel din urmă e prezent de ceva timp în vocabularul meu și al elevilor. Ambasador e un titlu onorabil, dar în același timp impune o mai mare responsabilitate.”
Ana Lazăr, profesoară de matematică la gimnaziul „Mihai Eminescu” din orașul Telenești
Utilizarea instrumentelor digitale la lecțiile de matematică este parte integrantă a procesului educativ, o normă deja, o lecție obișnuită pentru Ana: „Cel mai important este faptul că din primele minute ale lecției captez atenția elevilor mult mai ușor, apoi având la îndemână instrumente interactive, pot menține această atenție un timp mai îndelungat”.
Concursul „Profesorul – Ambasador Digital” este parte a proiectului cu același nume, implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” prin intermediul Fundației pentru Dezvoltare din Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Departamentului Buna Guvernare al Fundației Soros Moldova și USAID, Suedia, UK, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
P.
Vezi și aceste știri

Mii de elevi și sute profesori au primit echipamente digitale și mobilier modern. Fundația Orange Moldova prezintă rezultatele ediției 2020 a proiectului „Clasa Viitorului”

Înscrie școala ta în proiectul „Clasa Viitorului”! Vezi ce avantaje aduce acesta pentru instituție (VIDEO)

Viitorul e aici! Participă online la Ziua ușilor deschise „Clasa Viitorului” și înscrie școala ta în proiect! (VIDEO)

Elevii din Moldova își vor pregăti de mici competențele digitale în „Clasa Viitorului”. Pavel Filip: „Îmi doresc ca școlile să producă creieri”

Proiectul „Clasa Viitorului” va ajunge în două universități din țară

CLASA VIITORULUI - FUTURE CLASSROOM LAB, soluţia inovativă pentru dezvoltarea învăţământului în Moldova
Advertoriale

Lansarea proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova)”

Maib continuă să primească plata pentru serviciile Orange și Moldcell cu 0 lei comision la terminalele de autoservire maib
