Buletinele de vot au ajuns în diasporă. Vezi cum s-au repartizat

Buletinele de vot au ajuns în diasporă. Vezi cum s-au repartizat

În majoritatea secțiilor de vor din diaspora au fost distribuite cinci mii de buletine de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Desprea aceasta a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi în cadrul unui conferințe de totalizare a procesului organizatoric, menționând că numărul a fost repartizat în conformitate cu legislația națională.

Un număr mai mic de cinci mii de buletine de vot au fost distribuite în misiunele diplomate ale Republicii Moldova precum Japonia, Republica Populară chineză, Emiratele Arabe Unite și Qatar.

Potrivit premierului, decizia a fost luată în conformitate cu numărul mai redus de alegători din statele respective.

Publicitate

„Toate valizele diplomatice cu materialele electorale au fost expediate și au ajuns la distinație. Actualmente au loc procedurile de verificare și testare a laptopurilor și organizarea activității viitoare a birourilor”, a precizat Ciocoi.

În total, au fost tipărite 726.700 de buletine de vot, așa cum prevedea contractul. Din numărul total, 662.600 sunt în limba română și 64.100 în limba rusă.

AGORA amintește că, în total peste trei milioane de buletine de vot vor fi disponibile la alegerile din 11 iulie.

Buletinele de vot sunt tipărite pe hârtie mată de culoare gri afumat și vor avea lungimea de 580 mm și lățimea de 140 mm. Valoarea totală a tirajului de buletine este de 656.035 lei.

Amintim că, 23 de concurenți au fost înregistrași la CEC și au intrat în cursa electorală pentru fotoliile de deputați în Parlamentul R. Moldova. Între aceștia, două blocuri electorale, 20 de partide politice și un candidat independent.

Este vorba despre: Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic „NOI”, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidul Politic Alianța Pentru Unirea Românilor, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist, Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Politic „Partidul Schimbării”, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii și Veaceslav Valico (candidat independent). Alegerile parlamentare anticipare vor avea loc în data de 11 iulie, 2021.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal