PAS, despre decizia CA de reducere a numărului de secții de vot pentru Transnistria: Trebuie să fie condiții ca toți cetățenii să meargă la alegeri cinstite

PAS, despre decizia CA de reducere a numărului de secții de vot pentru Transnistria: Trebuie să fie condiții ca toți cetățenii să meargă la alegeri cinstite

Cetățenilor trebuie să li se asigure condiții pentru vot indiferent unde se află aceștia. Aceasta este poziția membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate la hotărârea Curții de Apel Chișinău care a decis cu trei zile înainte de scrutin parlamentar că numărul de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană trebuie redus.

„Guvernul, statul, CEC și toate instanțele de judecată trebuie să se conducă în deciziile sale de interesele cetățenilor R. Moldova, indiferent unde se află aceștia, fie în țară sau peste hotarele țării. Ei trebuie să creeze condiții pentru toți cetățenii ca să participe în alegeri libere, cinstite și fără corupție. Iar unii politicieni au interes în alt sens - să-și păstreze schemele și banii”, a spus în cadrul unui briefing de presă liderul PAS Igor Grosu.

Se întâmplă după ce la 8 iulie, Curtea de Apel Chișinău a decis că 12 secții de votare pentru regiunea transnistreană sunt suficiente în locul celor 41 prevăzute. Hotărârea a fost luată după o sesizare a PPDA.

Publicitate

La scurt timp, Igor Dodon a anunțat că socialiștii vor ieși în stradă să protesteze față de această decizie, dacă nu vor fi luate măsuri și așa au procedat vineri.

Iar președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a dat de înțeles că instituția pe care o conduce are de gând să depună o contestație la Curtea Supremă de Justiție, după ce Curtea de Apel Chișinău a obligat CEC-ul să mai taie din numărul secțiilor de votare din stânga Nistrului.

„Credem că vom supune recursului. Când vom primi partea motivată vom înțelege raționamentele. O să anunțăm, în mod special, depunerea recursului”, a spus Dorin Cimil la ședința din 9 iulie a Comisiei Electorale Centrale.

Inițial, Comisia Electorală Centrală a decis constituirea a 44 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, ulterior s-a ajuns la numărul de 41, după ce Curtea de Apel a anulat decizia de a se deschide trei secții în localități controlate de autoritățile transnistrene, acolo unde ar exista risc de fraudare al alegerilor.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în această duminică.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal