Haos în New York: Puhoaie au inundat stațiile de metrou, iar mașinile au rămas blocate în mijlocul apelor (VIDEO)

Haos în New York: Puhoaie au inundat stațiile de metrou, iar mașinile au rămas blocate în mijlocul apelor (VIDEO)

Haos în transportul din New York din cauza inundațiilor provocate de furtuna Elsa. Circulația metrourilor a fost serios afectată, după ce puhoaiele au năvălit în stații. Apa adusă de ploaia torenţială a căzut în cascadă pe scări, iar călătorii au reușit să înainteze cu greu prin pasajele inundate. Între 5 şi 10 cm de ploaie au căzut în timpul unei serii de furtuni care s-au abătut asupra oraşului New York şi regiunii sale joi după-amiază, „provocând inundaţii puternice în unele locuri”, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Călătorii au publicat imagini pe Twitter cu staţii de metrou inundate, cea mai afectată fiind staţia de pe strada 157, la nord de Manhattan. În imagini pot fi văzuţi oameni mergând prin apa care le ajungea până la talie pentru a ajunge la peron.

„Liniile 1 şi A au fost cu adevărat afectate, cu numeroase staţii inundate”, a declarat joi seara Sarah Feinberg, directoarea MTA, autoritatea de transport public din New York, în timpul unei conferinţe de presă, potrivit digi24. 

Publicitate

Veche de peste 110 ani, reţeaua de metrou din New York se degradează pe zi ce trece și primăria are nevoie de o avere ca să aducă la zi cele peste 400 de staţii de pe 35 de linii.

Situația nu a fost mai bună nici la suprafață, unde mașinile au rămas blocate în mijlocul apelor, iar unii șoferi au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Mai multe artere rutiere importante, în special în Bronx, au fost închise temporar, perturbând traficul la o oră de vârf. Poliţia din New York a publicat pe Twitter imagini cu operaţiuni de salvare a unor şoferi blocaţi de ape.

Furtuna Elsa a slăbit în intensitate odată de a atins țărmul american, dar este în continuare suficient de puternică pentru ca meteorologii să emită alerte pentru mai multe zone de pe coasta de est.

În pofida lucrărilor întreprinse pentru fortificarea oraşului împotriva inundaţiilor după uraganul Sandy din octombrie 2012 - în urma căruia 44 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar capitala economică americană a fost paralizată zile întregi - New York, un oraş înconjurat de ape, rămâne foarte vulnerabil la inundaţii, a căror frecvenţă este aşteptată să crească ca urmare a schimbărilor climatice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal