Cât a costat echipamentul sportiv în care se vor prezenta moldovenii calificați la Jocurile Olimpice

Cât a costat echipamentul sportiv în care se vor prezenta moldovenii calificați la Jocurile Olimpice

Ținutele o oficiale și echipament sportiv pentru o singură persoanelă din cele care vor evola la Jocurile Olimpice costă peste 13 mii de lei. Prețul a fost comunicat de Comitetul Național Olimpic Sportiv, printr-o notă informativă.

Ținutele oficiale ale Echipei Olimpice prezintă un set casual sport. Costumul de culoare albastru închis și cămașa albă corespund stilului de viață sportiv, pentru că oferă confort și permite libertatea mișcărilor. Logo-ul CNOS este aplicat pe buzunarul sacoului. Aceasta va fi purtată de sportivi pentru evenimente protocolare. Costul pentru un singur sportiv este de 210 euro.

Vezi și: Cum arată echipamentul sportiv în care se vor prezenta sportivii moldoveni la Jocurile Olimpice (Foto)

Publicitate

Pentru ceremoniile de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice această ținută va fi completată cu o ie sau cămașă națională, pentru a amplifica identitatea națională a sportivilor moldoveni. Acestea ajung să coste câte o mie de lei.

Ținuta oficială este completată de o eșarfă de mătase, produsă de o companie japoneză și oferită în dar membrilor Echipei Olimpice. Pentru această eșarfă a fost elaborat un imprimeu special în care se regăsesc culorile drapelului Republicii Moldova. Pe eșarfă sunt de asemenea aplicate logo-urile CNOS și a primăriei Tsuruoka.

Echipamentul sportiv conține o gamă variată de articole. Culorile dominante ale colecției sportive sunt albastru închis, turqoise și alb și bleu. Setul constă din 19 unități, care poartă inscripția „Moldova” și simbolul național „copacul vieții”. Prețul pentru un singur echipament este de opt mii de lei.

...

AGORA amintește că, sportivii care vor obține performanțe la Jocurile Olimpice de vară, ediția a XXXII-a și la Jocurile Paralimpice ediția a XVI-a ce vor avea loc în acest an în Japonia, la Tokyo vor fi premiați. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința din 16 iunie cuantumul premiilor ce vor fi acordate.

Jocurile Olimpice urmau să aibă loc în anul 2020, însă din cauza pandemiei Covid-19, Comitetul Internațional Olimpic a decis amânarea acestora pentru vara anului 2021. Acestea se vor desfășura în perioada 23 iulie- 8 august 2021.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal