De la democrație, până la resetarea statului: Politicienii și concurenții electorali spun pentru ce votează, din Moldova și diasporă (VIDEO)

De la democrație, până la resetarea statului: Politicienii și concurenții electorali spun pentru ce votează, din Moldova și diasporă (VIDEO)

Tradițional, încă de la orele dimineții, lideri politici și concurenții electorali au mers la secțiile de vot să-și facă alegerea. Unii spun că au votat pentru o echipă cu experiență, alții pentru schimbări. Iată ce declarații au făcut.

Președinta țării, Maia Sandu spune că-și dorește ordine în țară. „Eu pentru asta am votat. Am votat pentru un Parlament cinstit, cu care să pot să lucrez împreună cu Guvernul pentru binele cetățenilor. Îi îndemn și pe cetățeni să facă următorul pas, să curățăm Parlamentul, celelalte instituții ale statului, așa încât să putem să ducem la bun sfârșit lucrurile pe care ni le-am propus”, spune șefa țării.

Publicitate

Deputata Marina Tauber își dorește o Moldovă liberă, unde cetățenii să-și construiască viitorul acasă. Pavel Filip a votat pentru „altfel de Moldovă” și pentru o echipă profesionistă care va fi în stare să instaleze un guvern.

„Eu personal am votat pentru o echipă de oameni stataliști, profesioniști, care anterior au știu să gestioneze mai multe crize în Republica Moldova, economice, politice”, spune Zinaida Greceanîi.

Iar lideruș comuniștilor spune că-și dorește „să fim în rând cu țările civilizate la toate capitolele: democrație, libertate, misiunea europeană, relații de prietenie cu toate țările”.

Andrei Năstase și-a exprimat votul alături de familie, „pentru o Moldovă de mîine, în care lumea trăiește bine, împreună cu frații, cu surorile, cu familiile lor reunite acasă și pentru o Moldovă în care parlamentarii muncesc pentru oameni”.

Fostul premier Ion Chicu a votat pentru viitorul oamenilor ce muncesc acasă, dar și pentru cei din diasporă. Iar succesorul său., premierul interimar Aureliu Ciocoi spune că-și dorește o Moldovă inteligentă, dezvoltată, modernă.

Igor Grosu își dorește o schimbare. „Mă uitam astăzi cât de frumos e sa vezi oameni care la cinci dimineața așteptau să-și exprime dreptul la vot”, spune politicianul și îndeamnă oamenii să iasă la vot.

Fostul președinte Igor Dodon a votat pentru o guvernare responsabilă și profesionistă. Iar Renato Usatîi, Gheorghe Cavcaliuc și Dorin Chirtoacă și-au spus cuvântul din străinătate. Din Germania și Italia.

„Am votat cu sute de cetățeni aflați departe de familie. Am votat pentru resetarea statului”, spune Usatîi. „Am votat ca RM să fie un stat puternic”, menționează Cavcaliuc.

AGORA amintește prezența la vot până la ora 13:00, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 este mai mică decât la scrutinul din 2019. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până la această oră s-au prezentat la urne 25,24% dintre alegători, pe când în 2019, în același interval de timp, prezența reprezenta 26,76%.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal