Alegerile parlamentare anticipate sunt monitorizate și de către reprezentanții mai multor Ambasade din Moldova

Alegerile parlamentare anticipate sunt monitorizate și de către reprezentanții mai multor Ambasade din Moldova

Mai mulți reprezentanți ai unor ambasade cu sediul în Republica Moldova monitorizează desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din țară. Astfel, mai multe echipe de observatori au vizitat secțiile de votare și au îndemnat oamenii să-și exercite dreptul la vot.

Ambasadorul Statelor Unite Dereck J. Hogan participă în calitate de observator la alegerile prezidențiale și a vizitat deja mai multe secții de votare din Chișinău.

„Vă rugăm să mergeți la vot și să pastrati masurile de siguranță”, se menționeză în mesajul ambasadei SUA.

Publicitate
...

Foto: Facebook/U.S. Embassy Moldova

Și echipele Ambasadei Britanice monitorizează alegerile. Până în prezent, acestea au fost în peste 14 secții de votare din Chișinău, Drochia, Anenii Noi, Rîșcani, Cahul, Comrat, Dubăsari și Taraclia.

„Dorim să aducem un omagiu tuturor observatorilor moldoveni și internaționali, din societatea civilă și din toate partidele politice. Munca lor este crucială, pentru a asigura legitimitatea rezultatelor și pentru a construi încrederea cetățenilor. Transparența este un element cheie al oricărei alegeri”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții Ambasadei britanice.

...

Foto: UK in Moldova - British Embassy Chisinau

Oficialii au menționazt că astăzi este o zi importantă, întrucât „poporul moldovenesc va decide cine îi va reprezenta în noul Parlament”.

La monitorizarea scrutinului a mai participat și Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova , Peter Michalko.

...

Foto: Facebook/Peter Michalko

„Cetațenii Republicii Moldova decid astăzi viitorul țării lor în alegerile parlamentare. Astăzi dimineață am început observarea alegerilor în Dănceni, raionul Ialoveni, în calitate de observator internațional”, a fost mesajul șefului Delegației UE la Chișinău pe pagina sa de facebook.

Și Ambasada Letoniei în Moldova monitorizează astăzi scrutinul. Despre aceasta au anunțat oficialii pe pagina de Facebook a Ambasadei.

...

Foto: Ambasada Letoniei în Moldova

Astăzi, 11 iulie, moldovenii ies la urne pentru a decide care va fi componența viitorului Legislativ. Potrivit datelor oferite de Comisia Electorală Centrală, în cadrul acestui scrutin sunt așteptați la vot 3.282.288 de alegători.

În cursa electorală sunt înscriși 23 de candidați. Printre aceștia se numără două blocuri și un candidat independent.

Este vorba despre: Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic „NOI”, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidul Politic Alianța Pentru Unirea Românilor, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist, Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Politic „Partidul Schimbării”, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii și Veaceslav Valico (candidat independent). Alegerile parlamentare anticipare vor avea loc în data de 11 iulie, 2021.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal