Exclus din lista Partidului NOI pentru că nu ar avea cetățenie moldovenească, Cristian Rizea ar fi reușit, totuși, să voteze. CEC: Nu i s-a bifat participarea (VIDEO)

Exclus din lista Partidului NOI pentru că nu ar avea cetățenie moldovenească, Cristian Rizea ar fi reușit, totuși, să voteze. CEC: Nu i s-a bifat participarea (VIDEO)

Ex-parlamentarul român care s-a înscris în cursa pentru parlamentarele din 11 iulie și care apoi a fost scos din campanie pentru că nu ar deține cetățenia moldovenească, a reușit, chiar și așa, astăzi să voteze. Într-un live pe facebook, acesta anunță că a fost la secția de vot și nu a întâmpinat nicio problemă. Dar lucrurile se pare că nu ar fi stat chiar așa. Comisia Electorală Centrală susține că Rizea nu a fost găsit în sistemul informațional, odată cu prezentarea actelor pe care le deține, așa că acestuia i s-a oferit să se înscrie pe lista suplimentară. Acum, membrii biroului electoral unde fostul deputat român a votat trebuie să dea explicații CEC-ului de ce a permis acest lucru. Nu se știe încă dacă votul lui Rizea va fi anulat sau nu.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F106714084334614%2Fvideos%2F846635749588229%2F&show_text=false&width=267&t=0

„Asta înseamnă, dovada certă, că sunt cetățean al Republicii Moldova”, spune Rizea.

Publicitate

De cealaltă parte, Rodica Sîrbu, ofițer de presă la CEC ne transmite următoarele: „Sistemul informațional de stat ALEGERI nu l-a gasit, prin urmare nu i s-a bifat participarea la vot. Membrii biroului , insa, l-au inclus în lista suplimentară și i-au permis să voteze. CEC a solicitat explicații de la CECE Chișinau și biroul electoral al secției de votare în cauză.”

Cristian Rizea este fost deputat român, membru al PSD-ului de peste Prut. El este condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins de la un om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2017, susține el. În 2020, fostul președinte, Igor Dodon, i-a retras acestuia cetățenia, pentru că ar fi obținut-o în mod ilegal. Rizea spune că decretul emis de Dodon este la fel de ilegal și susține că actele sale moldovenești sunt în regulă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal