Vom scăpa de ambrozie în acest an. Este promisiunea autorităților municipale, care spun că vor interveni unde este nevoie și „nu o vor lăsa să înflorească”. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.
„Ținem sub control și intervenim. Noi nu o să-i dăm voie să înflorească. Pe parcusul săptămânii au fost efectuate lucrări de prelucrare în toate sectoarele capitalei”, a declarat șeful de la Spații Verzi, Serghei Carp, la ședința serviciilor municipale.
Astfel, pe suprafața a 0,5 hectare de ambrozie s-a intervenit prin metoda cosirii sau plivirii. Spațiile unde au fost efectuate aceste lucrări sunt: Parc pădure Muncești, Parc pădure Butoiaș, șoseaua Balcani, Parcul la Izvor , Calea Ieșilor.
Pe suprafața a 0,7 hectare s-a intervenit prin metoda chimică: Parc pădure Rîșcani, Valea Trandafirilor, Calea Orheiului, Studenților și Nicolae Dimo.
Amintim că, anual, ambrozia dă bătăi de cap cetățenilor Republicii Moldova. În perioada august-septembrie, polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze, fiind unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic.
O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunțe de polen și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani.
Vezi și aceste știri

Ambrozia revine pe agenda discuțiilor șefilor de la Primărie. Ce soluție propune Ion Ceban pentru rezolvarea problemei

ANSA a lansat o campanie care își propune să le ofere o mână de ajutor persoanelor alergice la ambrozie

Angajament în zadar? Cum a promis Primăria Chișinău că anul acesta vom scăpa de ambrozie, dar lanurile cu buruiana au apărut și în realitate, și pe rețelele de socializare
Advertoriale

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team
