Cunoaște-i la față pe viitorii deputați ai PAS: Garnitura fracțiunii din legislatura a X-a, consilieri municipali și ex-miniștri

Cunoaște-i la față pe viitorii deputați ai PAS: Garnitura fracțiunii din legislatura a X-a, consilieri municipali și ex-miniștri

Partidul Acțiune și Solidaritate s-a înscris în cursa electorală cu o listă de 98 de candidați pentru funcția de deputat în noul Parlament. Rezultatul alegerilor a fost  unul fără precedent, așa încât PAS a devenit primul partid de centru-dreapta care, în toată istoria independenței R. Moldova a obținut majoritatea în Legislativ. Din întreaga listă a candidaților, în plenul Legislativului, în fotoliul de deputat vor ajunge 63 de membri PAS. Să-i cunoaștem la față.

Lider de partid și cap de listă este Igor Grosu, istoric de formare profesională. În echipa condusă de el și printre cei 63 ajunși în parlament se găsesc în mare parte juriști, economiști și profesori. 

În noul Parlament vor fi deputații noi-vechi care deja au încercat funcția în legislatura a X-a. Enumerăm aici, pe lângă liderul PAS, și ceilalți membri ai fracțiunii parlamentare PAS: Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Vladimir Bolea, Lilian Carp, Dan Perciun, Dumitru Alaiba, Radu Marian, Petru Frunze, Oazu Nantoi, Doina Gherman, Ion Groza, Virgiliu Pîslariuc, Veronica Roșca și Galina Sajin.

Publicitate
...

Rândurile majorității parlamentare sunt completate și de foști miniștri din Guvernul Maia Sandu. Spre exemplu, funcția de deputat PAS revine Nataliei Gavrilița, fosta ministră a Finanțelor, sau Liliana Nicolaescu-Onofrei, fostă ministră a Educației.

La fel, din noua garnitură de parlamentari va face parte și Andrei Spînu, cel care a deținut funcția de secretar general al Aparatului Președintelui R. Moldova. De altfel, Spînu se numără printre deputații PAS cu cea mai mare avere declarată în ultimii doi ani - de aproape nouă milioane de lei. (8.968.653lei). La cealaltă extremitate, privind veniturile, se regăsește viitoarea deputată PAS, Ana Racu, jurist de profesie. Viitoarea parlamentară declară venituri de 133.630 lei pentru ultimii doi ani.

...

Lista celor 63 de viitori deputați PAS include și tineri. Cel mai tânăr viitor deputat de la PAS este Eugeniu Sinchevici - președintele organizației de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate. Sinchevici s-a născut în anul 1999 și este  manager de proiect Edison International. La fel, aici îl putem menționa pe Marcela Nistor, de 27 de ani și pe Victor Spînu, de 30 de ani.

Citește și: De la 22 de ani în sus. Cine sunt cei mai tineri deputați din fracțiunea PAS (FOTO)

...

La fel, trei aleși locali din rândurile consilierilor municipali Chișinău acced în Parlament și au șansa să devină aleși ai poporului. Din fracțiunea PAS a CMC ajung în Fracțiunea PAS a Legislativului Vasile Grădinaru, Alexandr Trubca și Zinaida Popa.

...

AGORA amintește că la scrutinul din 11 iulie, după numărarea a 100% din buletinele de vot, PAS a obținut 63 de mandate în viitorul Parlament.

Membrii PAS i-au cucerit pe alegători prin mai multe promisiuni electorale, printre care: un sistem politic echilibrat și integru, lupta împotriva corupției, justiție independentă, economie puternică, administrație publică eficientă precum și educație de calitate.

Citește și: De la vorbe la fapte va fi doar un pas? Cele mai tari promisiuni electorale făcute de partidele care au acces în Parlament

De asemenea, printre prioritățile PAS se mai număra reintegrarea teritorială a statului, agricultura competitivă și dezvoltarea rurală constantă, servicii de sănătate accesibile și de calitate, politică externă consecventă și diasporă activă și implicată în dezvoltarea Republicii Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal