„Știți cât a costat demisia președintelui Curții de Apel? O foaie A4, un pix și voință politică”: Grosu, despre instituțiile care ar urma să fie reformate

„Știți cât a costat demisia președintelui Curții de Apel? O foaie A4, un pix și voință politică”: Grosu, despre instituțiile care ar urma să fie reformate

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu a declarat că după constituirea noului Parlament mai multe instituții ar urma să fie reformate. În context, el a dat exemplul decretului președintei Maia Sandu care l-a demis pe 28 mai, pe președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima.

„Știți tot timpul am adus în discuțiile noastre cu alegătorii chestia cu evaluarea externă a judecătorilor. În aceste discuții le aduceam un exemplu personificat, zic știți cât a costat demisia președintelui Curții de Apel? O foaie A4, un pix și voință politică”, a declarat liderul PAS, Igor Grosu în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Președintele interimar al PAS a declarat că după alegeri printre primele instituții care ar urma să fie reformate de noua majoritate parlamentară, este și Comisia Electorală Centrală. Motivul este gestionarea defectuoasă a alegerilor în partea ce ține de secțiile de vot din diasporă și Transnistria precum și de lipsa de reacție în cazul transportării organizate a alegătorilor.

Publicitate

„Prima instituție, CEC-ul, trebuie să dăm o apreciere activității acesteia, pentru că ce s-a întâmplat în acestă campanie, rușinea cu gestionarea dosarului „Diaspora”, aventura/provocarea de a deschide trei secții de votare pe teritoriul necontrolat de autoritățile Republicii Moldova, lăsarea la latitudinea corupților, transportarea organizată a alegătorilor, în condițiile în care mass-media a dat mai multe dovezi despre necesitatea unei interdicții în acest sens”, a precizat deputatul.

Mai mult, Igor Grosu a venit și cu unele date înregistrate de acesta, menționând că „noi am monitorizat la sânge ce s-a întâmplat în acel perimetru (zona de securitate – n.r)” și că deține date care atestă că peste 11 mii de mașini au traversat Nistrul în ziua alegerilor, dintre care în jur de nouă mii de mai multe ori.

Printre alte instituții menționate se numără ANTA, Consiliul Audiovizualului, Consiliul Concurenței, Agenția Servicii Publice și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal