Forța comunității sau despre ce am câștigat, de fapt, de alegeri (FOTO)

Forța comunității sau despre ce am câștigat, de fapt, de alegeri (FOTO)

Spuneam și cu alte ocazii că pentru media, campania electorală e ca secerișul pe timp de vară: ai o grămadă de lucru, uneori interesant, alteori îți stă în gât, dar dacă îți faci bine treaba ajungi să culegi și roade. Hai să vedem, la modul practic, ce am câștigat noi, la AGORA, de pe urma acestor alegeri.  

Să o începem din 11 iulie, ora 00:00 și până pe 12 iulie, miezul nopții. În tot acest timp, cei 10 oameni din redacție au reușit să apese butonul „publică” pentru 154 de articole. Asta fără informațiile scurte publicate în modulul LIVE-TEXT. 

În cele două zile (prima și a doua zi de alegeri) site-ul a fost vizitat de aproape 140 de mii de vizitatori unici, care au generat peste 300 de mii de afișări. Vârful l-am atins în seara zilei de duminică (ora 23:00) și a doua zi la ora 11:00.  

Publicitate
...

Cei mai mulți alegători ai noștri au fost din țară, dar și diaspora a avut un cuvânt de spus aici. 

...

Cele mai accesate au fost pagina principală, care conținea datele privind pezența la urnele de vot, iar ulterior rezultatele și distribuirea mandatelor. 

Pe locul doi, în topul celor mai accesate pagini a fost știrea despre declarațiile făcute de fiul lui Igor Dodon, la ieșirea de la urne, urmate de paginile de LIVE TEXT, dar și știrea care anunța că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, un partid de centru-dreapta reușește să obțină majoritatea în Parlament. 

...

Dincolo de site, postările de pe pagina de Facebook AGORA au ajuns să fie afișate de aproape 1,7 milioane de ori, iar pe Instagram de circa 130 de mii de ori. Cea mai comentată și distribuită postare a fost cea care ilustra amfiteatrul Parlamentului și anunța câte mandate exacte va obține fiecare dintre cei trei concurenți care au acces în Legislativ.

  

Cea mai mare bucurie și onoare

Dincolo de datele de conținut și audiență, probabil cea mai mare bucurie și onoare pentru noi aste că în ziua alegerilor cineva a ales AGORA la propriu. Din 11 iulie mai avem un ambasador printre noi. 

Și aici o să amintesc mărturisirea (sau declarația de dragoste) pe care ne-a făcut-o Cristina Sîrbu

„Am o amintire distinctă despre cum urmăream alegerile parlamentare din anul 2014 pe AGORA, datorită live textului din timpul alegerilor, dar și a infograficelor clare și destul de drăguțe. Probabil că anume așa și am devenit o cititoare fidelă a platformei”, ne-a mărturisit Cristina.

Sperăm că am reușit să o impresionăm pe Cristina (și nu doar) și de această dată. Dacă încă nu, atunci un click aici - agora.md/alegeri2021 și o să vedeți de ce se merită AGORA.

 Vă mulțumim!

Cert este că rezultatele de mai sus au fost precedate și de o perioadă asiduă de pregătire, în care am ținut să vă aducem orice informație relevantă despre concurenți și procesul electoral. Am (de)scris parcursul politic (și nu doar) al tuturor celor 23 de concurenți. În caz că nu i-ați prins, revedeți aici măcar istoriile celor trei ce au intrat în Parlament:

Sloganuri, proteste, guverne căzute. Drumul Partidului Acțiune și Solidaritate de la ideea creării până la dorința de a guverna țara

I-am invitat pe concurenți în studioul AGORA să ne povestească cum au de gând să-și îndeplinească promisiunile. Dintre toți, la noi au ajuns doar 18. Mai întâi au refuzat invitația noastră cei de la BECS, apoi și cei de la PDCM. Ulterior, deși inițial au confirmat că vin, rând pe rând au contramandat participarea liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, candidata Partidului Unității Naționale Iulia Gorea-Costin și președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin.

Listele electorale au fost și ele întoarse pe mai toate fețele. Am analizat ce pregătire profesională au, câți tineri și câte femei sunt pe liste, cine și cu ce averi vin în fața alegătorilor. Toate pentru o decizie bine informată. 

A fost un maraton pre-electoral, după care a urmat un sprint electoral. Despre cum s-a văzut munca și activitatea redacției din interior, v-a povestit editora noastră Stela, aflată la prima ei experiență electorală pe online. Acum ne așteaptă un ultramaraton de 4 ani, timp în care promitem să stăm cu ochii pe ei, ca de obicei.

Ești cu noi și în continuare?

Acesta este cel mai mare câștig al nostru!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal