Coreea de Sud a adoptat mai multe măsuri surprinzătoare de combatere a pandemiei. Printre acestea se numără și „retragerea” piesei Gangam Style

Coreea de Sud a adoptat mai multe măsuri surprinzătoare de combatere a pandemiei. Printre acestea se numără și „retragerea” piesei Gangam Style

Coreea de Sud a adoptat mai multe măsuri surprinzătoare de combatere a pandemiei, în contextul în care cresc numărul de infectări zilnice. O măsură din setul adoptat de Guvern se referă și la interzicerea, în timpul desfășurării exercițiilor de gimnastică ,a melodiilor cu un tempo prea rapid, scrie Agerpres.

„Gangnam Style”, unul dintre cele mai de succes melodii pop sud-coreene, va fi probabil retrasă din playlist-urile sălilor de fitness din regiunea Seulului în urma adoptării unor noi măsuri surprinzătoare de luptă împotriva coronavirusului.

Numărul noilor infectări în Coreea de Sud este ridicat, iar guvernul intenţionează să împiedice adepţii fitnessului în sală să respire prea alert sau să-i stropească pe cei din jur cu picături de transpiraţie.De aici ideea de a acţiona asupra uneia dintre sursele de motivaţie ale antrenamentelor cardio: muzica. Autorităţile au decis ca în sălile de fitness să fie interzisă difuzarea melodiilor cu un tempo care depăşeşte 120 de bătăi pe minut (bpm) în timpul cursurilor colective cum ar fi zumba sau spinning.Anunţul a provocat reacţii de stupefacţie pe reţelele de socializare, iar internauţii au început să întocmească liste cu melodii care ar respecta cerinţele.Pasionaţii de mişcare vor putea exersa în continuare pe cele mai recente hituri ale trupei BTS, cum ar fi „Dynamite” (114 bpm) şi \'\'Butter\'\' (110 bpm). Însă succesul planetar al rapperului Psy, „Gangnam Style”, nu va mai putea fi ascultat întrucât ritmul său depăşeşte 132 bpm.

Publicitate

Coreea de Sud înregistrează în prezent puţin peste o mie de noi cazuri de coronavirus zilnic. Numărul este mic în comparaţie cu multe alte ţări, dar extrem de îngrijorător din punctul de vedere al standardelor sud-coreene întrucât Coreea de Sud a depăşit recent trei zile la rând recordul naţional de contaminări zilnice.În acelaşi timp, vaccinarea progresează lent din cauza problemelor de aprovizionare. Proprietarii şi abonaţii sălilor de fitness au criticat noile măsuri implementate pentru a lupta cu pandemia, chiar dacă, respectarea lor, este o condiţie ca aceste spaţii să poată rămâne deschise.

Kim Hyun-joon, de 35 de ani, se îndoieşte de eficacitatea unor asemenea măsuri.

„Sunt mulţumit că pot să vin în continuare la sală\'\', a spus el. \'\'Oricum oamenii ascultă ce muzică vor în căşti”. Potrivit unui alte reguli surprinzătoare, este interzisă alergarea la o viteză mai mare de 6 kilometri pe oră pe banda de alergare.„O să ne dea o amendă pentru exces de viteză?,„ se întreabă un internaut.

Coreea de Sud a reprezentat mult timp un adevărat model în lupta împotriva pandemiei, în special pentru că locuitorii au respectat foarte strict regulile de distanţare fizică. În ultimele luni însă, oamenii nu au mai respectat regulile cu acelaşi zel.Marţi, au fost recenzate 1.100 de noi cazuri, cea mai mare parte în Seul şi împrejurimi, regiune unde este concentrată aproape jumătate din populaţia ţării.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal