„Timpul pentru egalitate este acum” sau cum egalitatea de gen este promovată prin graffiti (FOTO)

„Timpul pentru egalitate este acum” sau cum egalitatea de gen este promovată prin graffiti (FOTO)

Un mural dedicat promovării egalității de gen a fost inaugurat la Universitatea Tehnică din Moldova la 15 iulie. Aceasta la inițiativa UN Women. Lucrarea graffiti este intitulată generic  „Timpul pentru egalitate este acum”.

„Universitatea Tehnică este cel mai potrivit loc pentru a discuta problema egalității de gen. Universitatea se axează pe transmiterea cunoștințelor, generarea cunoașterii și felul în care instituția se implică în activitatea comunității și contribuie la dezvoltarea ei. În acest sens, problema egalității de gen este actuală. Există steriotipul că domnișoarele ar trebui să se înscrie la specialități de tip femenin - design, industria alimentară. Iar băieții la inginerie, Este un fals și trebuie să-i motivăm să vină la orice facultate pentru că nu există hotare între gen și aceste tendințe trebuie combătute”, , spune rectorul UTM, Viorel Bostan.

...

Publicitate

„Muralul ilustreză o lume în care a fost atinsă egalitatea de gen, unde fiecare poate obține orice își dorește indiferent de gen, etnie sau orientare sexuală. Muralul se axează pe utilizarea artei drept catalizator al promovării egalității de gen în contextul Forumului Generația Egalității care a avut loc la Paris la sfârșitul lunii iunie”, explică echipa UN Women.

Lucrarea a fost creată în stil graffiti de Anastasiia Provozin, o tânără artistă feministă, în colaborare cu AO „Urban Spirit Family”, condusă de Inna Jeleascova, artista cunoscută sub pseudonimul iZZY iZVNE, împreună cu echipa White Tigers Crew.

...

De asemenea, muralul este parte din campania Generația Egalității lansată de UN Women prin care se dorește să existe salarii egale, o repartizare egală a muncii casnice, eliminarea hărțuirii sexuale și tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor și fetelor, servicii medicale care ar corespunde necesităților lor, și participarea lor egală în viața politică și luarea deciziilor în toate domeniile vieții.

...

„Este o bună ocazie să punem în discuție și să analizăm diverse opinii pe marginea acestui subiect - a egalității de gen. De-a lungul activității mele în R. moldova au cunoscut mai multe organizații procupate de această problemă, ceea ce îmbucurător”, a spus la eveniment Ambasadoarea Suediei în Moldova, Anna Lyberg.

...

Inițiativa de realizare a muralului aparține UN Women Moldova și a fost implementată cu sprijinul financiar al Suediei, și în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal