Elicopter militar american, aterizat forțat într-o intersecție aglomerată din București. „Puteam să asistăm la o tragedie” (VIDEO)

Elicopter militar american, aterizat forțat într-o intersecție aglomerată din București. „Puteam să asistăm la o tragedie” (VIDEO)

Un elicopter militar american a aterizat forțat, joi, în Piața Charles de Gaulle din București, transmite stirileprotv.ro.

UPDATE 12:50: Poliţiştii de la Rutieră au intervenit foarte prompt la faţa locului pentru a bloca traficul, astfel încât să faciliteze aterizarea elicopterului aparţinând forţelor americane, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Claudiu Costea.

„Dacă nu ar fi făcut lucru acesta, puteam să asistăm la o tragedie”, a explicat reprezentatul Poliţiei.

Publicitate

El a adăugat că poliţiştii au solicitat sprijin prin dispecerat şi s-au prezentat foarte repede 10 echipaje de poliţie rutieră care au dispus măsuri de restricţionare a traficului.

UPDATE 12:20: Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, a precizat, joi, că elicopterul participa la un exerciţiu în vederea pregătirii evenimentelor de Ziua Forţelor Aeriene Române.

„În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul de tip Black Howk a raportat o defecţiune tehnică ce a impus aterizarea de urgenţă. Din primele date, nu sunt pagube altele decât cele ce le-aţi văzut – sunt doi stâlpi care s-au dărâmat şi înţeleg că sunt două maşini atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident. Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor”, a declarat acesta.

UPDATE 12:00: Reprezentanţii Parchetului Militar au deschis un dosar penal.

„Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal – neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a transmis reprezentantul Parchetului Militar.

UPDATE 11:30: „Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, a reacționat Ambasada Statelor Unite în România în urma incidentului.

În momentul în care a început să piardă altitudine, elicopterul se afla într-o formație alături de alte cinci aparate de zbor, deasupra bulevardului Aviatorilor.

În urma aterizării forţate au fost avariate două mașini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvirsta.gregory%2Fvideos%2F346926326928905%2F&show_text

Echipajul a anunțat că are probleme, astfel că polițiștii au oprit traficul și aparatul a reușit să aterizeze pe șosea, în centrul Capitalei. Elicopterul, de tip Black Hawk, participa la pregătirile pentru Ziua Aviației, care va avea loc pe 20 iulie.

Traficul era intens în zonă, elicopterul fiind aproape să se prăbușească peste mașini.

Un incident asemănător, în care a fost implicat un alt elicopter american, s-a petrecut în zona Dobrogei în urmă cu aproximativ o lună. În timpul unui exercițiu militar NATO, aparatul a fost nevoit să aterizeze de urgență pe un câmp.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal