Adio, dar rămân cu tine! După ce a zis ca renunță la politică, Sergiu Sîrbu ajunge vicepreședinte de partid

Adio, dar rămân cu tine! După ce a zis ca renunță la politică, Sergiu Sîrbu ajunge vicepreședinte de partid

După ce a declarat că se gândește să plece din politică, Sergiu Sîrbu a fost numit în funcția de vicepreședinte a partidului „Șor”. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă, care precizează faptul că decizia a fost luată de președintele formațiunii, Ilan Șor. 

„Decizia de a-l numi pe Sergiu Sîrbu în funcția de vicepreședinte al Partidului „ȘOR a fost luată în conformitate cu Legea nr. 294 din 21.12.2007 cu privire la partidele politice, în baza articolului 35 al Statutului Partidului „ȘOR”. Prin urmare, Sergiu Sîrbu urmează să preia responsabilitatea în ceea ce privește aspectele de ordin juridic și legislative”, se arată în comunicatul formațiunii. 

Decizia respectivă urmează a fi parafată de Consiliul Politic Național al Partidului „ȘOR”, care urmează să se reunească în ședință, în curând.

Publicitate

Contactat de AGORA pentru a comenta această decizie, Sergiu Sîrbu a menționat că a fost rugat de colegi să contribuie cu experiența sa în domeniul juridic pe marginea proiectelor de legi.

„Am fost rugat de colegi să îi ajut, dat fiind faptul că am o experiență în domeniul juridic, pe marginea proiectelor din legi, pe baza experienței acumulate în legislativ. Este o funcție juridică, nu una publică sau politică. Eu îmi voi continua studiile de doctorat, voi oferi mai departe consultanță juridică”, a declarat fostul deputat al Platformei Parlamentare „Pentru Moldova”.

Cât despre decizia de a se retrage din politică, Sergiu Sîrbu susține că afirmațiile sale ar fi fost interpretate eronat de jurnaliști.

„Eu nu am declarat în mod franc că mă retrag din politică, a fost o afirmație interpretată eronat. Am declarat că mă gândesc să mă retrag din politică”, a precizat Sîrbu.

Amintim că, Sergiu Sîrbu a ajuns pentru prima dată în Parlament în anul 2012, pe listele fracțiunii PCRM, pe care l-a părăsit în anul 2013, când a aderat la Partidul Democrat din Moldova. În februarie 2020, Sîrbu alături de Candu și alți colegi, au părăsit și această formațiune, alcătuind grupul ProMoldova. Mai târziu, în luna octombrie 2020, politicianul a declarat că se retrage și din ProMoldova, aderând la platforma parlamentară Pentru Moldova, afiliată Partidului „Șor”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal