ANSA a depistat circa 1.600 kg de carne de pui infestate cu bacteria Salmonella

ANSA a depistat circa 1.600 kg de carne de pui infestate cu bacteria Salmonella

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat la un operator economic un lot de circa 1.600 kg de produse neconforme, infestat cu Salmonella Enteritidis, ceea ce prezintă pericol biologic. Inspectorii ANSA au prelevat probe din lotul suspect și le-au expediat la două laboratoare. Rapoartele de încercări au arătat prezența în carnea supusă examinării a bacteriei Salmonella Enteritidis.

Produsele infectate au fost încărcate într-o unitate de trasnport specială și au fost transportat la locul de nimicire.

Bacteria salmonella este cauza cea mai frecventă a toxiinfecțiilor alimentare provocate de alimentele contaminate.

Publicitate

Alimentele crude de origine animală, precum carnea, laptele şi produsele lactate, ouăle, fructele de mare şi anumite fructe şi legume pot găzdui această bacterie. Ea poate contamina şi alte alimente care vin în contact cu carnea crudă. 

Totodată, ANSA atenționează că cea mai sigură cale de a preveni contaminarea, în special în sezonul cald, este să evitați consumul de carne, ouă, brânză, lapte nepasteurizat etc. din surse incerte.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal