*Acest material este sponsorizat

Studenții și absolvenții recomandă Universitatea de Stat din Cahul. Experiențele, povestite de ei (FOTO)

Studenții și absolvenții recomandă Universitatea de Stat din Cahul. Experiențele, povestite de ei (FOTO)
Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul

„Recomand cu încredere Universitatea din orașul Cahul, deoarece aici te vei forma ca specialist integru și calificat, devenind un cetățean activ și util societății”. Acestea au fost gândurile majorității studenților sau absolvenților Universității „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul pe care i-am întrebat despre studiile la această instituție. A fost o plăcere să descoperim tineri activi, implicați, buni profesioniști în domeniile în care activează deja, în zona de sud a țării. Iată ce ne-au mărturisit aceștia.

Cristina Seu, studentă în anul IV la Specialitatea Istorie la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul:

„În anii de liceu mă gândeam și eu la universitățile din capitală, considerând că ele îmi vor oferi multe oportunități. Le-am găsit pe toate la Universitatea din Cahul. Sunt foarte mulțumită și cred sunt norocoasă, fiind aici studentă. Am reușit să studiez la două universități concomitent! Am cunoscut cadre didactice cu un tact pedagogic deosebit care mi-au inspirat multă încredere în forțele proprii. Am avut parte de burse de gradul I și II. Am avut oportunitatea de a participa la foarte multe activități interesante: conferințe, seminare, mese-rotunde, lansări de carte etc. Anul acesta am avut onoarea de a primi titlul de „Cel mai bun student”, semn că stăruințele și eforturile sunt încurajate. 

Apreciez foarte mult universitatea și pentru condițiile în care învăț. Dispune de săli dotate cu materialele potrivite pentru fiecare specialitate, de acces la internet, de un loc pentru odihnă, bibliotecă, sală cu calculatoare – tot e ce are nevoie un student”, ne-a povestit Cristina. 

Iulia Mîndru, studentă la facultatea de Business și administrare la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul și Afaceri Internaționale la Universitatea transfrontalieră „Dunărea de Jos” din Galați, România.

„Am ales Universitatea din Cahul deoarece îmi oferă studii de calitate acasă, posibilitatea să mă formez ca specialist calificat și oportunitatea de a acumula experiență participând la diferite activități extracurriculare, fiind una dintre cele mai bune universități din sudul Moldovei.

Mă dezvolt profesional cu fiecare curs, datorită colaborării cu alți studenți din alte universități în cadrul conferințelor pentru tinerii cercetători, în cadrul proiectelor și a multor altor evenimente organizate în cadrul instituției. Toate acestea au un impact pozitiv asupra dezvoltării cognitive și formarea abilităților profesionale. Chiar și în perioada pandemiei, care a stagnat mult economia țării sau evenimentele, cursurile universității au fost rapid adaptate, în modul cel mai eficient pentru studenți, oferindu-ne posibilități de continuă creștere și formare profesională. Nu ratați șansa de a avea studii superioare la USC”, a mai menționat Iulia.

Drangoi Ion, absolvent al Universității de Stat din Cahul, președintele Ligii Studenţilor din Cahul, membru al Consiliului Raional pentru Participare Cahul și Young European Ambassador la EU Neighbours East

„Am ales Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul din mai multe motive. În primul rând îmi dă posibilitate de dezvoltare personală, având grupe mai mici și beneficiind de atenția sporită a lectorilor. Există o mulțime de specialități, deci un spectru larg de alegere a domeniului în care vor să studieze. Secundo, eram aproape de localitatea de baștină – Cania, Cantemir – ceea ce mi-a permis să merg mai des acasă. În final, dar nu în ultimul rând, acordul de parteneriat cu Facultatea Transfrontalieră a Universității „Dunărea de Jos” din Galați mi-a oferit posibilitatea de a face în paralel două facultăți, cea de Drept (USCH) și cea de Inginerie (UDJ);

Aici am avut posibilitatea de a mă manifesta plenar. M-am încadrat ca student în Autoguvernanța Studențească (LIGA STUDENȚILOR) precum și în organizația studenților de la facultatea de Drept ( ELSA CAHUL), pe care am avut posibilitatea și onoarea să le conduc cu mândrie și bucurie. M-am implicat în activități diferite, efectuând câteva stagii de practică, am obținut și primul job și am continuat studiile de master în cadrul aceleiași Facultăți de Drept.

Recomand tinerilor această instituție pentru posibilitatea de a face o dublă Facultate (atât în cadrul USC cât și UDJ), fiind aproape de casă, economisind timp și surse financiare și având posibilitatea de a se dezvolta într-un spațiu axat pe tineri și pentru tineri! Poți avea cămin în campusul universitar, poți rămâne activ și participa la viața activă a municipiului Cahul, care oferă o posibilitate enormă de a se implica în diferite domenii și activități. Sunt foarte recunoscător Universității de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul pentru cei șase ani de studii, căldura și ospitalitatea ei precum și de experiența acumulată”, ne-a mărturisit Ion.

Tatiana Bejan, absolventă la Facultatea Științe Umaniste și Pedagogice, Limba și Literatura Română și Engleză la Universitatea de Stat din Cahul:

„Am vrut să fac studii aici pentru ca să contribui la dezvoltare orașului Cahul. Și nu vorbesc de „confortul de a rămâne acasă” când ai pe cineva alături, dar de faptul că o Universitate care este acreditată și îți poate oferi studii europene „la tine acasă”. Pentru mine a fost foarte important ca profesorii să fie calificați și foarte buni în domeniul în care activează, ceea ce știam înainte să aplic la USC și mi s-a demonstrat pe parcursul celor patru ani de studii. Profesioniști și dedicați, aceștia au reușit să devină cei mai buni prieteni ai noștri. 

Pe parcursul anilor, modulele erau desfășurate într-o manieră foarte interesantă și eficientă, iar profesorii m-au ajutat în realizarea practicii și au contribuit enorm la formarea profesională. Pentru a cunoaște toate tipurile de instrumente digitale, am avut parte de ore de TIC în laboratoare moderne și foarte bine dotate cu echipamentul necesar. Modulele care țin de domeniul limbilor străine se desfășurau în centrele de limba engleză și franceză, dotate cu biblioteci bogate, calculatoare, echipamente speciale pentru traduceri simultane. La sfârșitul studiilor mi-a fost asigurat un loc de muncă în raionul Cahul, ceea ce constituie un suport important pentru începutul carierei mele. 

Mediul academic, dar și studenții sunt responsabili pentru dezvoltarea lor profesională și personală, iar instituția pe care o aleg trebuie să fie în calitate de suport. Asta a fost pentru mine Universitatea „B.P. HASDEU” din Cahul. Mă bucur să știu că, în următorii doi ani, va fi construit „EU4Innovation” - un centru regional de excelență în IT. Cu o suprafață de 1500 de m2, centrul va dezvolta mai multe servicii locale și circa 137 de programe și activități, în scopul încurajării utilizării tehnologiilor. Totul pentru studenți și tineri, desigur”, menționează Tatiana.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, ce se desfășoară cu suportul Proiectului „Eu4Moldova: Startup City Cahul” implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

P.

Vezi și aceste știri
Republica Moldova s-a plasat pe locul 5 din 47 la capitolul condamnări la CtEDO. Pe primul loc se află Federația Rusă

Republica Moldova s-a plasat pe locul 5 din 47 la capitolul condamnări la CtEDO. Pe primul loc se află Federația Rusă

A fost modificat regulamentul privind evaluarea performanțelor lui Stoianoglo

A fost modificat regulamentul privind evaluarea performanțelor lui Stoianoglo

Tensiunile din Ucraina, în presa internațională. Cum este tratat subiectul și cum sunt puse accentele de diverse publicații

Tensiunile din Ucraina, în presa internațională. Cum este tratat subiectul și cum sunt puse accentele de diverse publicații

Advertoriale
 Păstrați-vă economiile în siguranță cu noul depozit Maib Classic

Păstrați-vă economiile în siguranță cu noul depozit Maib Classic

Testarea pentru Covid-19 e mai accesibilă cu TESTRAPID.MD

Testarea pentru Covid-19 e mai accesibilă cu TESTRAPID.MD

Câștigătoarea tombolei IuteCredit s-a ales cu un premiu în valoare de 100 000 lei (VIDEO)

Câștigătoarea tombolei IuteCredit s-a ales cu un premiu în valoare de 100 000 lei (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Clasa politică, la control (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Clasa politică, la control (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Ce-și doresc femeile? Ce-și doresc bărbații? (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Pune-un ban deoparte (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Totul despre bani (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Salariile și beneficiile demnitarilor: Pază de stat, pașaport diplomatic, transport gratuit sau bani pentru chirie
 • 2
  Plătesc mai mult, dar consumă mai puțin. Factura pentru căldură la Parlament, ANRE și Curtea de Conturi sau cât costă încălzirea instituțiilor (INFOGRAFIC)
 • 3
  Pompierii, în zona fostei uzine Alfa din sectorul Buiucani al capitalei. UPDATE: Zona a fost verificată de angajații IGSU și nu s-a confirmat informația că ar fi avut loc un incendiu
 • 4
  Record negativ: Ministerul Sănătății anunță 5.138 de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Alte 24 de persoane au pierdut lupta cu boala
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.