Cavcaliuc nu se întoarce în țară. Acesta cere recuzarea procurorei pe dosarul „verde de briliant”

Cavcaliuc nu se întoarce în țară. Acesta cere recuzarea procurorei pe dosarul „verde de briliant”

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc nu se va întoarce în R. Moldova. Mai mult, politicianul cere recuzarea procurorei Zaharia Ludmila, cea care instrumentează dosarul „verde de briliant” și cea care a cerut aducerea forțată a lui Cavcaliuc în țară.

Pe o pagină de socializare, liderul PACE a spus că nu va veni în R. Moldova, din motiv că s-ar fi întors la vechiul loc de muncă, unde activa înainte să înceapa campania electorală. 

„(...) Voi continua să desfășor activitatea mea profesională în cadrul companiei internaționale, în funcția pe care o dețin în ultimii doi ani. Am informat Procuratura despre revenirea mea la muncă și am prezentat ordinul de deplasare în interes de serviciu în mai multe jurisdicții internaționale, unde compania are activități”, a scris Cavcaliuc.

Publicitate

Totodată, politicianul este convins că procurora Zaharia se află într-un conflict de interese deschis cu el. Acesta sugerează că procurora ar fi șantajată de către oponenții lui politici.

„Amintesc faptul că soțul Ludmilei Zaharia este cercetat penal pentru o crimă foarte gravă, ultimul a lovit cu mașina un biciclist și a fugit de la locul accidentului lăsându-l pe acesta să zacă într-o baltă de sânge. (...)Presupun și există bănuieli rezonabile că acest dosar poate fi folosit de oponenții mei politici și de șefii ei superiori pentru a o forța să întreprindă acțiuni ilegale împotriva mea și al colegilor mei din PACE”, mai scrie Gheorghe Cavcaliuc.

De asemenea, liderul PACE menționează că este gata să vină în fața unui procuror cinstit doar după recuzarea procurorei Zaharia.

 „Declar cu toată responsabilitatea că am respectat, respect și voi respecta legea. Nu m-am eschivat și sunt gata să vin în fața unui procuror cinstit, nepărtinitor, după ce vor fi anulate de Instanțe de judecată acțiunile și actele ilegale emise de procurorul Zaharia și doar după recuzarea acesteia de la instrumentarea acestui caz” a adăugat politicianul. 

Amintim că la 16 iulie curent, Procuratura Generală a dispus aducerea forțată a lui Gheorghe Cavcaliuc. Asta după ce liderul PACE a refuzat să se prezinte la Procuratura Sângerei pentru a fi pus sub învinuire în dosarul „verde de briliant”. Acesta spunea că nu a venit pentru că nu are încredere în întregul corp de procurori, dar și pentru că avocatul lui s-ar afla în concediu.

Iar la 20 iulie, Cavcaliuc a scris pe o pagină de socializare că este în drum spre casă, loc unde deocamdată nu a ajuns.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal