Avantajele studiilor superioare la Universitatea de Stat din Cahul, prezentate de profesorii instituției

Avantajele studiilor superioare la Universitatea de Stat din Cahul, prezentate de profesorii instituției

Educația înseamnă viitor, iar viitorul începe cu tine. Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o universitate dinamică, recunoscută a fi competitivă pe piața serviciilor educaționale și care oferă studenților cunoștințe profesionale la cele mai înalte standarde și calitate confirmată prin acreditările obținute la nivel național și internațional. USC are în structura sa trei facultăți: Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate, Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice, Facultatea de Drept și Administrație publică ce oferă oportunitatea de studia programe de licență și master care permit studenților să-și dezvolte abilități și competențe solicitate pe piața muncii cum ar fi: IT, economie, inginerie în industria alimentară, inginerie în construcție de mașini, științe ale educației, etc. Întregul colectiv de cadre didactice te așteaptă în marea familie USC pentru a-ți construi viitorul, iar motivele temeinice ți le dăm direct de la lectorii instituției, în cele ce urmează.

„La USC, tinerii au șansa să obțină studii superioare de calitate și calificarea necesară în domenii solicitate pe piața muncii; au privilegiul de a asista și de a asculta profesori bine pregătiți, competenți în domeniul de specialitate și de o înaltă ținută morală. Dincolo de asta, studenții noștri vor evolua într-un mediu intelectual apropiat lor, alături de familie, la costuri mai mici și au oportunitatea de a face în paralel o a doua specialitate într-o universitate europeană care funcționează prin extensiune în instituția noastră.

În special recomand continuarea studiilor la specialitatea Istorie și educație civică deoarece veți nimeri în cel mai prietenos mediu academic, cu profesori erudiți, inteligenți, cercetători pasionați, autori ai unui impresionant număr de lucrări științifice, foarte deschiși colaborării cu studenții; veți avea parte de cele mai interesante și fascinante cursuri și stagii de practică (arheologică, muzeografică, de cercetare, etc.) și de atitudine individualizată potrivit cu necesitățile și interesul dvs de studiu; veți beneficia de excursii, activități cultural-științifice și stagii de practică în România; aveți la dispoziție Laboratorul de Istorie, cabinete specializate, Biblioteca istorică etc., dar și veți obține pregătirea necesară pentru a deveni un bun specialist, o persoană activă, optimistă, implicată social și apreciată la justa valoare”, ne-a spus Liudmila Chiciuc, doctor în istorie, conferențiar universitar, prorector activitate didactică, calitate şi parteneriate de formare profesională.

Publicitate

„Specialitățile Facultății de Drept la care predau oferă studenților o serie de avantaje. În primul rând absolvenții au parte de un larg spectru de posibilități de angajare în câmpul muncii: în cadrul diferitor instituții de drept, procuratura de diferite nivele și tipuri, în instanțele de judecată ca specialiști și grefieri, iar judecători ulterior, la Centru Național Anticorupție, în organele poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - inspectoratul general și cele teritoriale; ca avocați, notari, executori judecătorești și desigur în calitate de juriști în diferite organizații obștești sau companii private. Să faci Dreptul anume la Cahul înseamnă posibilitatea de a studia în paralel și la o altă facultate, în baza parteneriatului cu Universitatea cu „Dunărea de Jos” din Galați. O dublă specialitate îți oferă posibilități de angajare mai largi și desigur oportunitatea calificării mult mai înaltă. USC are și posibilitatea de studii la zi, dar și cu frecvență redusă (deci 4 sau 5 ani la frecvență redusă).

...

În cadrul Facultății avem la dispoziția cetățenilor Clinica Juridică, care prestează servicii pe cazuri civile și unde se pot implica și studenții anilor terminali sau cei de la masterat. Cei care doresc să-și continue studiile și postuniversitar, pot alege dintre cele două specialități disponibile la masterat, acesta fiind un avantaj în ascensiunea în carieră și calificarea de specialist în drept pe care o poți obține. Și un ultim avantaj, începând cu anul viitor, studenții absolvenți vor fi apreciați doar în baza tezei de licență, examenul de licență fiind scos din obligativitate”, a menționat Oxana Ciudin, profesor universitar la USC.

„USC este o mare familie - așa zic de fiecare dată când vorbesc despre Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul. Suntem o familie pentru că ne cunoaștem fiecare student, adresându-ne pe nume și prenume și nicidecum „studentul din banca trei”. Suntem o familie pentru că de cele mai multe ori studenții noștri ne caută pentru a discuta și a ne cere sfatul în problemele din viața personală, și noi ne sfătuim cu ei atunci când avem nevoie de idei creative sau vrem să organizăm activități comune. Fiind asistent în cadrul Facultății de Economie, Inginerie și Științe Aplicate, organizăm împreună cu studenții activități extracurriculare, așa ca: Ziua economistului, Ziua contabilului, Festivalul Brazilor de Crăciun, Târgul mărțișoarelor, Târgul produselor Pascale, Dragobete, cercul Roboclub... Pe lângă metodele interactive aplicate la ore: dezbaterea, simulări, schimb de roluri, studii de caz, PPT, postere, activitățile extracurriculare ne ajută să identificăm și să dezvoltăm lideri, să încurajăm lucrul în echipă, ascultarea și puterea argumentului. Împreună scriem proiecte și le implementăm, astfel îmbunătățim condițiile și calitatea de petrecere a timpului liber dar și dezvoltarea spiritului civic, organizarea comunitară și implicarea în luarea deciziilor. Ne bucurăm să vedem cum studenții noștri rămân împreună, formând familii, dezvoltând afaceri sau cariere la Cahul și în toată Moldova. Vino și tu în familia USC!”, te îndeamnă Ludmila Noni, asistent universitar la USC.

Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul este situată în centrul orașului într-un mediu prietenos cu studiul.

Dacă sunteți un potențial student, fă alegerea corectă! Acum aveți șansa de a-ți realiza visul! Te așteptăm cu drag la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, ce se desfășoară cu suportul Proiectului „Eu4Moldova: Startup City Cahul” implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal