Dumitru Alaiba, despre Alexandr Stoianoglo: Joacă un fel de teatru de acesta, una bună, una rea. Una pentru Platon, una pentru teatru

Dumitru Alaiba, despre Alexandr Stoianoglo: Joacă un fel de teatru de acesta, una bună, una rea. Una pentru Platon, una pentru teatru

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că procurorul general nu este unul independent și că acesta ar juca „teatru”. Afirmațiile vin după ce anterior, legislatorul PAS a sugerat că Alexandr Stoianoglo ar trebui să-și dea demisia. 

„Eu nu cred că acest procuror este independent. Au fost deja doi ani în care a putut să-și demonstreze independența. Domnul Stoianoglo este și politician, nu rău. Joacă un fel de teatru de acesta: una bună, una rea. Una pentru Platon, una pentru teatru, ba Damir una alta. Da, noi știm toți că Plahotniuc și toți prietenii și partenerii lui trebuie trași la răspundere, dar, în același timp, sunt foarte mulți alți oameni care trebuie trași la răspundere și nu trebuie protejați de către oameni în funcții, oameni care consumă banul public pentru a face bine”, a declarat deputatul PAS, Dumitru Alaiba. 

„Justificările durează două-trei luni, iar domnul Stoianoglo este în funcție de aproape doi ani. Nu are niciun drept să vorbească despre moștenirea pe care a primit-o, pentru că moștenirea el deja a creat-o”, a mai declarat Alaiba. 

Publicitate

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a sugerat în cadrul unei emisiuni că nu își va da demisia din funcția pe care o deține.

„Din ce cauză eu trebuie să plec? Ce am încălcat eu? Procurorii precedenți au fost învinuiți că au făcut dosare la comandă. Eu nu numai că nu am făcut dosare la comandă, pe durata mandatului meu nu au fost dosare nici în privința oamenilor de afaceri, nici a jurnaliștilor, nici a reprezentanților societății civile, nici a reprezentanților puterii locale”, a declarat anterior Stoianoglo. 

Mai mult în opinia lui Stoianoglo, în istoria Republicii Moldova niciun procuror general nu și-a dus mandatul până la capăt pentru că toți ar fi fost numiți pe criterii politice.

Alexandr Stoianoglo a devenit procuror general al Republicii Moldova prin decret prezidențial, la 29 noiembrie 2019. Candidatura lui Stoianoglo i-a fost propusă șefului statului de atunci, Igor Dodon, de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal