Absolventă a Universității de Stat din Cahul și antreprenoare de la sud: „Ceea ce-i rămâne studentului peste ani sunt emoțiile” (VIDEO)

Absolventă a Universității de Stat din Cahul și antreprenoare de la sud: „Ceea ce-i rămâne studentului peste ani sunt emoțiile” (VIDEO)

Studiile la Universitatea „B.P.Hasdeu” din Cahul i-au adus un bagaj imens de cunoștințe și emoții de care își amintește cu drag peste ani. Mariana Pascal este acum antreprenoare în Cahul, având o școală de limba engleză pentru copii, însă este profund recunoscătoare studiilor făcute în cadrul USC și profesorilor care i-au predat adevărate lecții de viață.

„Sunt absolventă a Universității „B.P.Hașdeu”, anul 2009, Filologie Limbă Engleză și Limbă Franceză. Apoi am mers în State și când m-am întors, mai mult de 10 ani am practicat ca și profesor de limba engleză. Peste ani, peste 10-15 ani copilul poate nu-și va aminti gramatica limbii engleze... ceea ce-i rămâne peste ani sunt emoțiile. Deci ceea ce-mi amintesc la moment sunt emoțiile și amintirile din anii de studenție.”

Mariana Pascal, fondatoarea Kids Academy Cahul, absolventă USC

Autor:

Publicitate

Amintirile din studenției sunt lecții de viață pentru toată cariera

„Deși mulți studenți erau avansați la engleză, doamna a început cu noi de la zero și asta pentru mine a fost „uaaau”. De obicei profesorii aleg calea ușoară și asta pentru mine, deși nu-mi amintesc numele profesorului acum, îmi pare rău, dar asta fac și eu de ani de zile: atunci când am studenții în față încep de la cel mai slăbuț, cei care mai repede finisează le dai ceva adăugător, tu ai întotdeauna activități de buzunar, ca nici cei care sunt avansați să se plictisească la lecție. Asta a fost o lecție nu doar de profesie, pentru cariera mea, a fost și o lecție de viață.”

Mariana Pascal, fondatoarea Kids Academy Cahul, absolventă USC

Autor:

Avantajele studiilor la Universitatea de Stat din Cahul

„Sunt dintr-o familie cu mulți copii, cu 6 copii și nu ne permiteam la moment să achităm studiile. Faptul că Universitatea ne-a oferit locuri bugetare, ne-a oferit o bursă, eram lângă familie, familia putea să ne întrețină... Deci, sunt foarte recunoscătoare în primul rând universității pentru sprijinul pe care l-am avut în momentul în care aveam nevoie. Sigur, acum când am aripi și putem spune, vai bursa aia micuță, de atunci, nu face nimic. Ajutorul la timpul dat nu se compară cu ceea ce acum avem.”

Mariana Pascal, fondatoarea Kids Academy Cahul, absolventă USC

Autor:

...

„Cahulul este un oraș tânăr, un oraș de perspectivă, un oraș care poate oferi multe locuri de muncă. Vă așteptăm la Universitatea noastră pentru a vă oferi programe interesante de studii, vă așteptăm la noi pentru a vă încadra în viața extracurriculară destul de interesantă.”

Sergiu Cornea, rectorul Universității de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul

Autor:

Campanie desfășurată cu suportul proiectului EU4Moldova:Startup City Cahul, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal