
Produsele agricole noi sunt o soluție pentru agricultorii din țară
În anul 2020, R. Moldova înregistra 1,53 milioane de hectare de teren arabil însămânțat cu diverse culturi. Doar cerealele și culturile tehnice constituiau 1,34 milioane de hectare însămânțate. Acestea însă, sunt culturi tradiționale, cu care piața este supraîncărcată, iar cererea mică. Agricultura viitorului ține de inovație, unde își au locul soiurile noi și diversificarea gamei de produse, spun experții în domeniu. Unii agricultori încearcă deja să pună pe roate soluția, iar rezultatele nu se lasă așteptate.
・
Culturile agricole noi înseamnă profit mare și nu doar. Veniturile obținute din creșterea plantelor aromatice pentru uleiuri, alun, plante medicinale și alte culturi noi pentru R. Moldova, depășesc cu mult veniturile din cultivarea cerealelor sau fructelor tradiționale, spun experții.
În plus, se simplifică procesul de export. Cu alte cuvinte, cererea pentru astfel de produse agricole este în continuă creștere, iar de cele mai multe ori importatorii sunt cei care singuri caută agricultorii. Deci, se întâmplă exportul ghidat.