Voronin, de la tribuna Parlamentului: Eu am fost ultimul președinte legitim al Republicii Moldova (VIDEO)

Voronin, de la tribuna Parlamentului: Eu am fost ultimul președinte legitim al Republicii Moldova (VIDEO)

Deputatul și fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin a ținut să aibă un discurs de la tribuna centrală a Parlamentului, înainte de alegerea conducerii Legislativului. 

„Noi suntem slujitorii celor care ne-au ales. Alegătorii noștri sunt diferiți, dar poporul e unul. După 12 ani de experimente inumane, societatea moldovenească și-a epuizat și resursa materială și resursa morală pentru supraviețuirea sa. Chiar în acest moment cineva și-a încheiat viața, dar nu s-a născut nimeni să umple golul. Chiar acum, în această secundă, am rămas fără încă un sat. Suntem obligați să schimbăm dezastruoasa situație ca să nu-i dezamăgim din nou. Puterea în țară sunteți dvs, suntem fiecare dintre noi. Puterea în țară este și opoziția”, a declarat Voronin. 

Publicitate

Liderul PCRM a ținut să evidențieze din nou opinia sa precum că decizia Curții Constituționale din 2016, prin care s-a revenit la procedura de alegere directă a președintelui, de către popor, a fost una ilegală. 

„Eu am fost ultimul președinte legitim al Republicii Moldova.”

Vladimir Voronin.

Autor:

„Doar prin consolidarea socității e posibil să fie rezvolate problemele țării, să fie relansată economia, să fie deschisă calea spre dezvoltare și progres. E timpul să oprin stupidul război politic. Într-un interviu am zis că mi-aș dori să ajung când în coaliție guvernamentală să fie toți cei 101 deputați. Acesta e un vis, dar un asmenea vis nu poate fi decât un ideal politic. Să nu mă înțelegeți că ne-am dori să fim aliați cu dvs, noi nu avem nevoie de asta și nici dvs, sper. Ați câștigat destule voturi ca să puteți guverna. La fel și noi ca să controlăm în modul cel mai riguros fiecare propunere și fiecare pas pe care îl veți face”, a mai adăugat Vladimir Voronin.

Fostul șef de stat a ținut să facă o paralelă cu anul 2001. 

„În 2001, partidul pe care am onoare să-l conduc a luat majoritatea în Parlament. Atunci situația era mai grea decât acum, chiar dacă mai departe nu avem unde. O să reușiți dvs să faceți ceva, vom vedea. Noi suntem diferiți, dar aș vrea să cred că ne unește dragostea față de acest popor”, a conchis parlamentarul.   

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal