„Pensie minimă de 2.000 de lei”. Ce priorități anunță Igor Grosu în discursul său de candidat la funcția de speaker (VIDEO)

„Pensie minimă de 2.000 de lei”. Ce priorități anunță Igor Grosu în discursul său de candidat la funcția de speaker (VIDEO)

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a ținut un discurs în calitate de candidat la funcția de președinte al Parlamentului. Printre prioritățile enunțate de Grosu  pe termen scurt se regăsesc: pensia minimă până la 2.000 de lei, reluarea finanțării externe, curățarea instituțiilor subordonate Guvernului și Parlamentului de funcționari corupți și demararea unei reforme a justiției. 

„Oamenii nu vor un Parlament care este un loc de adăpost pentru cei certați cu legea, unde se votează scheme, unde se acoperă nelegiuirea. Ei vor instituțiile statului să funcționează, lucru așteptat de 30 de ani. Este o presiune imensă pe fiecare dintre noi. Nu vom avea dreptul să dezamăgim. E vremea să reclădim încrederea in instituțiile statului”, și-a început Grosu discursul.

Publicitate

Candidatul la funcția de speaker a venit cu un mesaj și pentru membrii opoziției, îndemnându-i să critice și să fie vigilenți pentru apărarea interesului național al țării.

„Nu ne așteptăm să ne menajați. Criticați pașii guvernării, fiți vigilenți, fiți incisivi, dar cu un singur scop - interesul cetățeanului. Nu încercați să fiți avocatul oligarhilor. Jocul de-a „kuliokul”, furtul banilor publici, toate astea s-au terminat. Dreptate se face prin sacrificii”, a vociferat  acesta.

Liderul PAS a enunțat și prioritățile pe termen scurt. Printre acestea au fost menționate stabilirea pensiei minime de până la 2.000 de lei, reluarea finanțării externe, curățarea instituțiilor subordonate Guvernului și Parlamentului de funcționari corupți și demararea unei reforme a justiției.

„Trebuie să înțelegem că pensia minimă nu este doar un ajutor, dar va avea impact și fata de magazinele mici și micii producători agricoli, datorită creșterii puterii de cumpărarea a clienților pe care îi deservesc”, și-a explicat Grosu prioritățile.

 Totodată, în discurs au fost enunțate și prioritățile pe termen lung.

„Vom accelera procesul de integrare europeană. Vom elabora politici demografice, vom asigura oportunități de angajare pentru tinerii din Republica Moldova. O altă prioritate este dezvoltarea regiunilor, o țară sănătoasă nu are doar un oraș care se dezvoltă, iar decalajul dintre zonele urbane și rurale trebuie să dispară”, a mai adăugat Igor Grosu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal