Fracțiunea BCS nu va merge la Președinție pentru consultări, dar o așteaptă pe Maia Sandu la Parlament

Fracțiunea BCS nu va merge la Președinție pentru consultări, dar o așteaptă pe Maia Sandu la Parlament

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu se va prezenta la Președinție pentru a participa la consultările anunțate de șefa statului, dar au invitat-o pe Maia Sandu la discuții în Parlament. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii Moldova în Direct.

Potrivit lui Igor Dodon, consultările trebuie să fie conform Constituției și să se desfășoare la Parlament.

„Știu că colegii noștri din fracțiune au invitat-o pe doamna Maia Sandu, dacă vrea să vină la consultări, au spus - veniți în oficiul fracțiunii la Parlament, așa cum am făcut eu în 2019. Ei vor fi gata să aibă întrevederi cu președinta țării, mâine la Parlament, în biroul 407. Conducerea fracțiunii a luat astăzi așa o decizie, o să vedem ce o să fie mâine”, a declarat Dodon.

Publicitate

Liderul PSRM susține că acești pași i-a urmat când exercita funcția de președinte al țării și a înaintat candidatura la funcția de premier.

„Menționez, în anul 2019, atunci când am înaintat candidatura la funcția de prim-ministru, eu am venit în biroul fracțiunii parlamentare PAS și pe urmă am fost la DA, nu mai țin minte. Am venit la Parlament, în calitate de președinte al țării”, a mai spus Dodon.

Deocamdată, șefa statului nu a venit cu un răspuns dacă se va prezenta sau nu la sediul fracțiunii.

Amintim că, președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că se va întâlni pe 30 iulie cu cele trei fromațiuni parlamentare, pentru de a identifica un candidat la funcția de prim-ministru.

Fracțiunea parlamentară BCS este așteptată în cadrul instituției la ora 9:00.

Ieri, 29 iulie, în cadrul ședinței Parlamentului, s-au format trei formațiuni politice și au fost anunțați liderii acestora. Astfel, președintele fracțiunii PAS este Mihai Popșoi, președinta BCS este Zinaida Greacnîi și președintele fracțiunii Șor - Ilan Șor.

Menționăm că, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că deputata Natalia Gavrilița este candidata la funcția de premier din partea fracțiunii.

Anterior, Natalia Gavrilița a fost înaintată de două ori la funcția de șefă a Executivului, însă echipa sa nu a primit votul de încredere al Parlamentului. Ulterior, Legislativul a fost dizolvat din cauza imposibilității de a forma Guvernul.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal