Dan Untura vine la #ROOFOFFLINE să împartă cu tine din energia și pasiunile sale: Află câte motociclete are și cum a fost traversarea Cercurilor Polare (VIDEO)

Dan Untura vine la #ROOFOFFLINE să împartă cu tine din energia și pasiunile sale: Află câte motociclete are și cum a fost traversarea Cercurilor Polare (VIDEO)

A făcut medicină și deține un brevet de inovator. Dar nu activează în domeniu. În urmă cu 15 ani a pus bazele unei companii  cu activitate în vânzări B2B, materiale de construcție, finisaje și decorațiuni, care în acest an va depăși cifra de afaceri de 100 de milioane de lei. Astăzi este organizatorul pentru Republica Moldova la The Distinguished Gentleman's Ride - un eveniment caritabil legat de motociclete, care se petrece în aceeași zi în peste 700 de orașe ale lumii și adună peste 120 de mii de participanți.

...

Dan Untura vine să te inspire și să-ți dea doza necesară e optimism la #ROOFOFFLINE!

Publicitate

„La început nu știam unde voi ajunge, motivul că am început cu totul altă activitate a fost unul simplu - voiam să le pot asigura o copilărie îndestulată copiilor mei, fără să fiu nevoit să mă gândesc dacă îmi ajung sau nu bani, până la următorul salariu. Sunt tata a două fete. Cea mai mare, Paola, recent s-a angajat la primul ei job și e tare entuziasmată de el. Vreau ca ele să rămână acasă, chiar dacă vor pleca la învățat peste hotare”, mărturisește Dan.

...

...

Cât despre pasiunea pentru motociclete și călătorii, spune că a venit din moment ce afacerea a fost pusă pe roate și i-a lăsat timp și pentru alte activități. 

„Conduc motocicleta de 25 de ani și dețin o colecție de peste 30 de motociclete clasice și istorice, cea mai veche fiind din 1937. La multe dintre ele am lucrat personal pentru a le readuce la viață. Fiecare om trebuie să aibă un hobby, o pasiune. Mulți dintre noi știu doar de serviciu și treburile casnice. Mai apar și unele „șezători” cu prietenii, dar nu e suficient. Trebuie să găsești o ocupație în afară de ele.”

Dan Untura

Autor:

În mai puțin de un an, a reușit să treacă Cercurile Polare de Nord și de Sud, pe barcă cu vele, ca membru al echipajului.

„Groenlanda și Antarctica au fost destinațiile unde am arborat drapelul Moldovei, împreună cu primul echipaj format din originari de la noi, din Republica Moldova. Sunt membru la Retromobile Moldova și expert în tehnică istorică, acreditat de Ministerul Culturii de la noi. Iubesc Moldova și niciodată nu m-am gândit să plec de aici. Consider că oriunde se poate trăi bine și face lucruri frumoase. Dar cel mai bine și corect e să le faci acasă. Până la urmă, asta este țara care ne-a crescut și ne-a făcut să avem succese. Pe fiecare în parte”, mai spune Dan.

Cât despre pandemie, atreprenorul mărturisește că nu a fost deloc o perioadă „în pierdere”.

„La început de aprilie, anul trecut, atunci când toți au fost obligați să-și sisteze activitatea, am facut-o și noi, dar de la mijloc de mai, am revenit. Cu idei noi și investiții. Pe perioada cât nu a fost activitate, am luat decizia la nivel de conducere, că e un moment oportun să ne lărgim activitatea. Așa că, luna mai 2020, a început cu crearea de noi locuri de muncă și cu dezvoltarea direcțiilor noi de activitate. În vara lui 2020 a fost definitivat conceptul My House (construcții rezidențiale spre vânzare), care a pornit în octombrie 2020, iar la început de 2021 a primit undă verde o nouă direcție de dezvoltare - comerțul în B2C. Dekora.md - primul magazin din viitoarea rețea a fost deschis pe 1 iunie 2021”, povestește Dan Untura.

„Toți credeau că va fi un declin economic. Dar, în multe domenii, ca și la noi, au fost înregistrate creșteri. Noi, de exemplu, pe parcursul anului 2020 și în prima jumătate a aului 2021 am crescut cifra de afaceri cu peste 50%, față de perioada premergătoare. Rata succesului sau a insuccesului nu depinde de țara unde activezi. Eu consider că Republica Moldova este o țară propice pentru a avea un venit bun și pentru a dezvolta activități cu randament bun. Condiția este să sufleci mânicile și să nu aștepți ca cineva (părinții, statul, EU, FMI ) să-ți dea ceva. Totul depinde doar de tine.”

Dan Untura

Autor:

Inovatorul, motociclistul, antreprenorul, entuziastul Dan Untura vine la #ROOFOFFLINE să împartă cu tine din energia și optimismul său. 

Te-am convins că merită să ne revedem pe acoperiș? Cumpără bilet aici.

Vino să-ți iei doza necesară de inspirație. We are back to the roof!

Întâlnirea pe acoperiș are loc grație partenerilor: 

Gold: AnimaliensEndava. Silver: Wine GoghAzartTraumeel.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal