După ce, recent, în presă a apărut un document care ar demonstra că fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, ar avea legătură cu firma „Tiroltreid”, deținătoarea Tirexpetrol, democratul a decis să pună punctul pe „i”. Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, Jizdan a menționat că toate învinuirile care i se aduc atât lui cât și colegului său de formațiune, Alexandru Pînzari ar fi, de fapt, „un spectacol public manipulator și lipsit de logică”.
„Nu m-am expus în această perioadă crezând că funcționează principiul: „cine se justifică, se acuză", dar tehnologia care se aplică de „formatorii de opinie", mă obligă deja să vin cu o reacție. La un post de televiziune au fost făcute declarații potrivit cărora doar din motiv ca sunt prieten cu Alexandru Pînzari, aș deține cotă parte în compania „Tirex". Din această informație este adevărat doar că sunt prieten cu Pînzari, restul este un fals”, a scris Jizdan.
Democratul a precizat că niciodată nu a avut interese în compania Tirex:
„O spun cu responsabilitate, iar cei care au declarat acest lucru sunt minciunoși, oameni plătiți să facă acest lucru. Și ce a generat această manipulare în mințile bolnave ale unora? Insist să veniți cu probe în acest sens, să arătați publicului dovada acestor declarații”.
Mai mult, Alexandru Jizdan a explicat în ce mod erau angajați agenții operativi pe vremea când deținea conducerea MAI:
„Procedura de racolare și angajare e o istorie separată. În toată cariera mea profesională am atras la colaborare confidențială mulți agenți. Identitatea lor este secret de stat, iar atunci când mergeam la semnat actele la conducere, ei vedeau doar pseudonimul, adică persoana deja era criptată. Așa a fost și în cazul lui Alexandru Pînzari. El de fapt a semnat un act codificat, pentru un oarecare "X" sau "Y". Sunt detalii care nu se discută în public, sunt anumite protocoale și reguli care acum au fost încălcate obraznic”.
AGORA precizează că ex-ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurori, după ce au avut loc percheziții la domiciliul său.
Amintim că, dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
