IT, muzică și alergare. Despre toate discutăm cu Nick Stropsa la #ROOFOFFLINE (FOTO)

IT, muzică și alergare. Despre toate discutăm cu Nick Stropsa la #ROOFOFFLINE (FOTO)

Blugi albaștri, ghete și o chitară în mâini. Nu sunt atribute tipice unui angajat IT, ai spune până nu îl cunoști pe Nick Stropsa, ale cărui pasiuni pentru chitară și IT fac parte din ADN-ul său. Deși și-a început itinerarul profesional în Endava acum mai bine de un deceniu, Nick a reușit să rămână în contact cu sinele său creativ și să dezvolte în paralel o carieră muzicală de succes.

Vine la #ROOFOFFLINE să vorbească despre cum una dintre cele mai mari companii IT din Moldova a făcut față pandemiei, dar și despre experiențele personale care l-au transformat irecuperabil.

...

Publicitate

S-a născut în satul Cojusna, raionul Strășeni.

A absolvit Tehnologii Informaționale la Universitatea Tehnică din Moldova, în 2003.

Experiența profesională în Endava

A fost o cale destul de eclectică pentru el. A venit la Endava în rolul de Deployment Engineer (inginer responsabil de implementarea aplicațiilor)

În 2016, când a fost creată o nouă disciplină în Endava - Managementul aplicațiilor - a adoptat un nou rol. În prezent este șef al Disciplinelor Managementul Aplicațiilor și Data.

Despre muzică

„Prima dată am cântat la chitara tatălui meu. Aveam trei ani și oricât de clișeic ar suna, a fost dragoste la prima vedere. Deși am studiat acordeonul la o instituție de învățământ cu profil muzical, m-am întors la chitară la 15 ani și de atunci nu am renunțat la ea, chiar dacă mi-am ales o carieră în IT”.

Nick Stropsa

Autor:

A colaborat cu mai multe trupe locale precum Select-X, Zdob și Zdub, Scroom, Whynona Ryderz, BingaGroove, Tharmis & Simrat Orchestra, dar și cu muzicieni solo, precum Dara, Natalia Barbu, Cris Sly și Marcel Roșca. Împreună cu Whynona Riderz, a reprezentat țara la festivaluri de muzică locale și internaționale, precum Eurosonic EBBA 2001 din Olanda, Global Battle of the Bands 2015 la Oslo și selecția locală pentru Eurovision, în 2007. De doi ani face parte din proiectul muzical Cronic.

...

...

...

Îmbină armonios practicile Agile atât în echipa de la locul de muncă, cât și pentru o colaborare mai eficientă în cadrul proiectului muzical.

Despre alergare

De câțiva ani este pasionat de alergare pe distanțe lungi, o pasiune dezvoltată mai ales în perioada pandemiei, care l-a disciplinat și care i-a adus performanțe. Următoarea culme de cucerit este maratonul Internațional Chișinău din această toamnă.

...

Până atunci, vine la #ROOFOFFLINE să-și spună povestea. 

Hai și tu cu noi să-ți iei doza necesară de inspirație. We are back to the roof!

Bilete în vânzare pe AGORA și pe iTiket.

Întâlnirea pe acoperiș are loc grație partenerilor: 

Gold: AnimaliensEndava. Silver: Wine GoghAzartTraumeel.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal