Veaceslav Platon nu se grăbește să revină în țară. Se reține pentru a se interesa de problemele moldovenilor din diasporă

Veaceslav Platon nu se grăbește să revină în țară. Se reține pentru a se interesa de problemele moldovenilor din diasporă

Veaceslav Platon nu se grăbește să revină în țară, deși mai are zile numărate la dispoziție pentru a se prezenta la procesul de judecată în dosarul în care este învinuit. Într-o postare pe facebook, omul de afaceri spune că se va reține la Londra, acolo unde se arată interesat de problemele cu care se confruntă diaspora moldovenească.

...

„De îndată ce am ajuns la Londra, au început să-mi scrie direct pe Facebook cetățenii noștri care trăiesc în Marea Britanie. Nu i-am cunoscut înainte și mi-a fost interesant să comunic cu ei: cum trăiesc, ce reguli au, cu ce greutăţi se confruntă. Am avut câteva întâlniri şi am aflat multe despre viaţa lor. Sunt probleme cu legislaţia privind migraţia, probleme de ordin fiscal, dar cea mai mare problemă este lipsa locurilor de muncă bine plătite. O problemă aparte o reprezintă locuinţele pentru care moldovenii cheltuie majoritatea banilor câştigaţi. Voi studia aceste probleme şi mă voi strădui să vin cu soluţii excelente. Probabil, voi organiza câteva întâlniri cu diaspora. Mai ale în Northamton. Este un orăşel din apropierea Londrei, unde ai noştru locuiesc compact. Vreau să le simt pulsul pe viu. Dacă sunteți interesați și cineva din Londra vrea să ne întâlnim, atunci scrieți-mi. Neapărat ne vom vedea”, a scris Platon pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Veaceslav Platon a plecat în Marea Britanie, la sfârșit de iulie. Afaceristul ar fi solicitat azil politic la o săptămână după ce a ajuns în Londra. Inga Grigoriu de la Platforma DA susține că Marea Britanie nu a fost aleasă întâmplător de Veaceslav Platon. Omul de afaceri ar fi plecat acolo pentru că multe dintre schemele sale financiare ar fi fost fondate în zonele off-shore din Regatul Unit, explică președinta comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”.

AGORA amintește că procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat la 2 august magistraților aplicarea în privința lui Veaceslav Platon a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive. Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării. 12 august este termenul limită la care Platon este obligat să revină în țară.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal