Guvernul Gavriliță s-a convocat luni, 9 august, în prima ședință de la învestire. Pe site-ul executivului nu a fost publicată ordinea de zi, dar prim-ministra a spus, la debutul ședinței, că urmează un șir de demisii.
„În primele luni de activitate sarcina voastră e să fiți pe jumătate miniștri, pe jumătate procurori. Ne interesează toate chemele, toate contractele de achiziție din ultima perioadă și să ne informați ce vi se pare dubios. Mă interesează cine sunt oamenii din minister,care au intermediat sau beneficiat din urmă schemelor de delapidare. Trebuie să oprim abuzurile și să transmitem organelor abilitate informații despre ilegalități. Vin vremurile bune pentru funcționarii care lucrează și nu pentru cei care fură. Vin oportunități de promovare în funcție pentru oamenii cinstiți care lucrează. Pentru miniștri, echipele dvs vor însemna succesul dvs că ministru, succesul acestui Guvern. Vorbiți cu angajații și găsiți modalități de reorganizare a ministerelor. Mesajul e simplu, cei care fură dați afară, cei care lucrează să fie promovați. Acest proces îl începem de azi. Miniștrii trebuie să aibă echipe care împărtășesc valorile acestei guvernări. De aceea începem cu demisii. Unicul subiect pe agenda de astăzi e cu privire la cadre”, a declarat Gavriliță în debutul ședinței.
VEZI ȘI: Mai pleacă un deputat din Parlament. Vasiloi, numit șef la Frontieră
Pe 6 august, Guvernul Nataliei Gavriliță a fost învestit, cu votul a 61 de deputați ai fracțiunii PAS, în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului.
CITEȘTE ȘI: OFICIAL: Vladimir Golovatiuc, rechemat din funcția de Ambasador al RM la Moscova
Menționăm că, la 3 august, Natalia Gavriliță a făcut publică lista miniștrilor propuși și programul de guvernare. Prin urmare, noul Guvern urmează să fie compus din 13 ministere și nu nouă așa cum era anterior.
După votul deputaților, în Guvern intră următorii miniștri:
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene: Nicu Popescu
Ministerul Afacerilor Interne: Ana Revenco
Ministerul Economiei: Sergiu Gaibu
Ministerul Infrastructurii: Andrei Spînu
Ministerul Finanțelor: Dumitru Budeanschi
Ministerul Apărării: Anatolie Nosatîi
Ministerul Educației: Anatolie Topală
Ministerul Culturii: Sergiu Prodan
Ministerul Justiţiei: Sergiu Litvinenco
Ministerul Sănătății: Ala Nemerenco
Ministerul Mediului: Iuliana Cantaragiu
Ministerul Agriculturii: Viorel Gherciu
Ministerul Muncii și Protecției Sociale: Marcel Spătaru
Viceprim-miniștri: Vladislav Kulminski (Reintegrare) și Iurie Țurcan (Digitalizare).
Vezi și aceste știri

Ex-directorul CFM, eliberat din Penitenciarul nr. 13 și plasat în arest la domiciliu

Se lansează PMAN: Activiștii civici își fac propria platformă în care vor discuta „problemele reale ale Chișinăului”

Lumea-n palmă | Ucraina cere „mult și repede”, o apropiere franco-germană, documente secrete în SUA și un general la Praga (CARDURI)
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
