În cele două săptămâni de la începutul ediției a șasea a festivalului Moldo Crescendo #offline, artiștii au organizat patru concerte și mai planifică încă două: pe 11 august – în or. Ungheni și pe 14 august – concertul de închidere a festivalului din acest an – Epilog - la Digital Park în Chișinău.
Muzică clasică la fosta uzină de tractoare
Locația concertului de închidere a festivalului nu a fost selectată întâmplător. În cadrul ediției trecute a festivalului Moldo Crescendo, „Anotimpurile” lui Vivaldi au umplut cu viață zona industrială de pe teritoriul actualului Digital Park, și artiștii și-au dorit să repete această experiență, dar deja cu un alt program muzical.
Programul detaliat al concertului și bilete.
De această dată, în scenă va urca o fantastică orchestră de coarde, cu un program muzical deosebit, în cadrul căruia se vor regăsi piese de George Enescu, Antonin Dvorak, Maurice Ravel ș.a.
Malul Nistrului, Sala cu Orgă și Conacul Cazimir. Cum a trecut încă o săptămână din festivalul Moldo Crescendo ediția a șasea #offline
Muzica înnobilează orice loc: fie acesta parc, sală de concerte sau monument istoric. În decursul săptămânii trecute, artiștii Moldo Crescendo au susținut alte trei concerte de muzică clasică atât în Chișinău, cât și în afara lui: două concerte care s-au ales cu Sold Out (la Villa Drago și Sala cu Orgă) și un concert cu intrare liberă, la Conacul Cazimir din satul Cernoleuca – locul de baștină al pictorului Igor Vieru.
„Toată lumea trebuie să aibă acces la muzică bună”, spun artiștii, de aceea, printre evenimentele cu plată, la care, de regulă, nu se mai găsesc bilete cu zile bune înainte de concert, muzicienii au ales să cânte și în regiuni, în ciuda vremii instabile de afară.
„Ne-am dorit mult să ajungem și în nordul țării, de aceea, am adunat cei mai buni instrumentiști basarabeni de prin toată lumea și am pornit spre Cernoleuca.”
Chiar dacă au posibilitatea de a evolua pe cele mai renumite scene ale lumii, artiștii Moldo Crescendo recunosc că, de fiecare dată, cea mai mare plăcere este să cânte acasă, în Moldova. Și pentru că aceste concerte se bucură de un succes atât de mare. Printre evenimentele cu intrare liberă în regiuni se mai planifică un concert la Ungheni, în data de 11 august, în parcul „Micul Cluj”.
Fiecare concert – ca o operă de artă
În afara locațiilor neobișnuite, artiștii aleg să surprindă amatorii muzicii clasice și cu un program muzical diferit, de la un concert la altul. De fiecare dată, muzicienii interpretează alte piese muzicale, pentru a oferi șansa oricărui doritor de a mai vizita un concert și de a descoperi muzica clasică în toată complexitatea și frumusețea ei.
P.