Proiectele de modificare a Codului Audiovizualului vor fi dezbătute în plenul Parlamentului, doar după ce vor fi examinate de experți internaționali. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Legislativului. Andrian Candu a declarat că ambele proiecte vor fi expediate mai multor structuri internaționale, inclusiv Comisiei de la Veneția și Consiliului Europei.
,,Luând în considerare cât de sensibil este acest subiect și nu este o viziune comună la ora actuală pe acest subiect, consider că ambele proiecte de legi, legate de modificările Codului Audiovizialului, nu pot fi examinate în plenul Parlamentului”, a declarat Andrian Candu.
,,Eu, în calitatea mea de președinte al Parlamentului, am să le expediez experților internaționali pentru avizare suplimentară. Aici mă refer la Comisia de la Veneția, Consiliul Europei, în mod special, să se expună pe tot ce înseamnă libertatea de exprimare, precum și toate acele importante organizații internaționale - Freedom House și restul să se expună pe marginea acestor proiecte de legi. Abia după o examinare nouă, o expertiză internațională și o dezbatere a societății civile, vom reveni în plen la acest subiect”, a mai spus șeful Legislativului.
Marți, proiectele de legi referitoare la modificarea Codului Audiovizualului au fost discutate în comisia parlamentară de profil. Ambele proiecte au primit undă-verde din partea deputaților și au fost propuse pentru a fi incluse în ordinea de zi a Parlamentului.
Primul proiect aparține liberalilor și prevede modificarea articolului 11 din Cod prin care se interzice difuzarea emisiunilor informativ-analitice din alte țări decât cele produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.
Ce de-al doilea este o retușare a proiectului anterior elaborat de democrați și liberal-democrați și conține mai multe modificări ale Codului Audiovizualului.
Vezi și aceste știri

Moldovagaz solicită tarife mai mari pentru consumul de gaze naturale: Un metru cub ar putea ajunge la 22 de lei din 1 iunie

Î.S. Moldelectrica și Calea Ferată a Moldovei vor primi asistență tehnică în valoare de 800 mii de euro din partea Franței

CNAM: Anul trecut s-au realizat 108 operații de transplant, fiind alocate patru milioane de lei
Advertoriale

Lansarea proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova)”

Maib continuă să primească plata pentru serviciile Orange și Moldcell cu 0 lei comision la terminalele de autoservire maib
