,,Luând în considerare cât de sensibil este acest subiect și nu este o viziune comună la ora actuală pe acest subiect, consider că ambele proiecte de legi, legate de modificările Codului Audiovizialului, nu pot fi examinate în plenul Parlamentului”, a declarat Andrian Candu.

,,Eu, în calitatea mea de președinte al Parlamentului, am să le expediez experților internaționali pentru avizare suplimentară. Aici mă refer la Comisia de la Veneția, Consiliul Europei, în mod special, să se expună pe tot ce înseamnă libertatea de exprimare, precum și toate acele importante organizații internaționale - Freedom House și restul să se expună pe marginea acestor proiecte de legi. Abia după o examinare nouă, o expertiză internațională și o dezbatere a societății civile, vom reveni în plen la acest subiect”, a mai spus șeful Legislativului.

Marți, proiectele de legi referitoare la modificarea Codului Audiovizualului au fost discutate în comisia parlamentară de profil. Ambele proiecte au primit undă-verde din partea deputaților și au fost propuse pentru a fi incluse în ordinea de zi a Parlamentului.

Primul proiect aparține liberalilor și prevede modificarea articolului 11 din Cod prin care se interzice difuzarea emisiunilor informativ-analitice din alte țări decât cele produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Ce de-al doilea este o retușare a proiectului anterior elaborat de democrați și liberal-democrați și conține mai multe modificări ale Codului Audiovizualului.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!