O serie de acorduri naționale și internaționale, inclusiv programul Erasmus+, disponibile la Universitatea de Stat din Cahul

O serie de acorduri naționale și internaționale, inclusiv programul Erasmus+, disponibile la Universitatea de Stat din Cahul

O universitate regională poate adesea oferi mult mai multe posibilități decât și-ar imagina un student. Acorduri naționale, colaborări internaționale de mare anvergură și posibilitate de schimb de studenți – toate sunt posibile la Universitatea de Stat din Cahul. Instituția desfășoară al doilea tur al admiterii și îți așteaptă studenții la toate specialitățile, în completarea grupelor de învățăcei.

Acorduri de colaborare naționale

Fie că inclus colaborarea activă dintre instituții, recunoașterea diplomelor, proiecte realizate în comun sau posibilitatea desfășurării practicii de studiu, instituția se poate lăuda cu mai bine de zece instituții din țară cu care a stabilit parteneriate de-a lungul anilor. De ani buni, USC are încheiate mai multe acorduri de parteneriat, în vederea orientării studenților către un loc de practică și lucru cu mari antreprenori și instituții publice din Municipiul Cahul. Chiar în primăvara 2021, au fost resemnate acordurile de parteneriat cu Universitatea de Stat din Chișinău, Direcția Generală Învățământ Cahul și Centru Educațional ProDidactica.

Publicitate

7 state din vecinătate și Delegația Uniunii Europene

Cu fiecare dintre acestea, leagănul învățământului de la Cahul are stabilite acorduri de parteneriat și colaborare, având la activ proiecte deja realizate, dar și planuri mari de conlucrare, Polonia, Ucraina, România, Georgia sau Serbia au realizat în decursul anilor schimburi de bune practici în vederea îmbunătățirii mediului academic și stimulării studenților pentru reușite vizibile la nivel regional. Un acord special a fost semnat încă în 2011 cu reprezentanța Uniunii Europene în Republica Moldova, facilitând astfel accesul la platforme de studii europene și la oportunități regionale importante pentru studenții activi. USC a semnat acorduri de parteneriat și colaborare cu alte opt universități regionale din diverse orașe ale României.

 

ERASMUS+ - biletul de student european

Acordul încheiat de Universitatea de Stat din Cahul cu mai bine de 20 de instituții de învățământ superior din toată Europa permite studenților de la sud să acceadă programului de schimb ERASMUS+. La dispoziția studenților moldoveni de la Cahul sunt instituții de învățământ din șase țări europene, printre care Polonia, Germania, Lituania, Turcia, Spania și România. Zeci de studenți ai USC s-au întors deja din universitățile europene mai pregătiți și mai motivați să implementeze acasă cunoștințele și practicile dobândite acolo. Nu-i așa că ți-ar plăcea și ție să te poți mândri că ai studiat într-o asemenea instituție?

Dar ce zici de două?

Poți studia într-o Universitate europeană, locuind în Republica Moldova! Studiile la Universitatea „B.P.Hasdeu” din Cahul îți dau șansa de a fi student, concomitent, și la Facultatea Transfrontalieră a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Vei beneficia de o mulțime de alte facilități: Studii europene; Studierea concomitentă la două universități din țări diferite; Obținerea a două specialități în diferite domenii; Bursă europeană; Specializarea în domenii diferite; Stagii de practică la Cahul și Galați; Schimb de experiență și Integrarea mai ușoară în societatea europeană.

Parteneriatul între cele două universități are o vechime de peste 20 de ani și îți asigură un orar stabilit în conformitate cu programul tău de studii, echivalarea notelor la disciplinele comune, auditorii comune, dar și cadre didactice care predau la ambele instituții.

„Acestea sunt unele dintre cele mai importante argumente pe care ar trebui să le ai în vedere înainte de a lua o decizie. Noi am făcut alegerea corectă și ne mândrim cu aceasta.”

Profesorii și foștii Studenți de la Cahul

Autor:

 

Despre sesiunea II de admitere la USC:

 • Pentru admiterea pe locurile rămase neacoperite la specialitățile/programele de studii cu frecvență și cu frecvență redusă
 • Depunerea actelor — 23 – 26 august 2021
 • Afișarea rezultatelor intermediare – 28 august 2021
 • Depunerea de către candidații declarați admiși a actelor în original, semnarea contractelor de studii cu taxă și achitarea taxei de studii pentru semestrul I – 30  august 2021
 • Anunțarea rezultatelor finale – 30 august 2021

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, ce se desfășoară cu suportul Proiectului „Eu4Moldova: Startup City Cahul” implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal