Un funcționar din cadrul Primăriei Chișinău nu și-a declarat toate veniturile și bunurile. ANI a sesizat Procuratura în acest caz

Un funcționar din cadrul Primăriei Chișinău nu și-a declarat toate veniturile și bunurile. ANI a sesizat Procuratura în acest caz

Un funcționar din cadrul secției control și evidența plăților a Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei Chișinău nu și-a declarat toate veniturile și bunurile, în acest sens fiind emis un act de constatare pe numele acestuia. Totodată, Autoritatea Națională de Integritate a precizat că pe acest caz a fost sesizată și Procuratura.

În baza unei sesizări, pe numele acestuia a fost pornită o procedură de control a averii în luna mai 2020. În cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit încălcări a regimului juridic de declararea a averii, inclusiv și de ordin penal. Mai exact, analizându-se declarațiile de avere și a omis să completeze informațiile despre venitul în mărime de aproximativ 9000 lei, ridicat sub formă de îndemnizație pentru creșterea copilului, dar și suma de 10 mii de lei, rezultată din înstrăinarea automobilului de model Toyota Corolla.

La fel, inspectorul de integritate a mai identificat faptul că subiectul vizat nu a declarat bunuri imobile locative, inclusiv bunul imobil deținut cu drept de folosință, unde are înregistrată viza de reședință, situat în centrul capitalei. În declarația de avere și interese personale anuală din 2017, acesta nu a inclus datele complete despre autoturismul Toyota Corolla și împrumutul bănesc în mărime de 80 de mii lei contractat de la o firmă de împrumuturi.

Publicitate

Din anul 2016 până în anul 2019, funcționarul nu a indicat datele despre cele 528 de acțiuni deținute în cadrul unui fond de investiții. Suplimentar, funcționarul nu și-a declarat calitatea de membru în cadrul unei firme de împrumuturi, și cea de co-fondator la un SRL a soției, unde are o cotă parte de 25%, din mai 2014.

Subiectul a avut dreptul de a prezenta punctat explicațiile sale asupra celor constatate de către inspectorul de integritate, însă acesta fie a evitat să se expună pe anumite constatări sau a formulat argumente superficiale.

Astfel, inspectorul de integritate a transmis cauza către Procuratura Generală, deoarece asupra subiectului planează suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni ce cade sub incidența Codului Penal.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal