Piața Marii Adunări Naționale prinde culoare: Ceremonia dedicată celor trei decenii de Independență începe cu parada militară (LIVE)

Piața Marii Adunări Naționale prinde culoare: Ceremonia dedicată celor trei decenii de Independență începe cu parada militară (LIVE)

Cei 30 de ani de Independență sunt celebrați la Chișinău printr-un amplu program cultural-artistic. Cel mai de anvergură moment al zilei este parada militară din Piața Marii Adunări Naționale. Zeci de persoane s-au adunat să urmărească momentul festiv. La sărbătoare sunt prezenți oficialii statului - președinta țării, prim-ministra, șeful Parlamentului, veterani, politicieni, cetățeni ai țării și oaspeți. 

UPDATE: La eveniment au reușit să ajungă șefii țărilor vecine - Klaus Iohannis, președintele României și Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei. Parada militară s-a încheiat, însă evenimentul continuă cu un concert folcloric.

...

Publicitate
...

UPDATE: În fața urmăritorilor trec polițiștii, carabinierii și salvatorii.

...

...

UPDATE: Defilează ofițerii Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” și un grup de femei din armata R. Moldova.

...

...

UPDATE: Prin PMAN trece Formațiunea veteranilor.

...

...

UPDATE: Drapelul de stat, drapelul domnesc și drapelul de luptă lui Ștefan cel Mare sunt purtate de militari în PMAN.

...

UPDATE: Maia Sandu, la ceremonia dedicată celor 30 de ani de Independență: „Aniversarea ne oferă un prilej de a celebra reușitele acestor ani, dar și oamenii care și-au dăruit harul prosperării acestei țări. Oamenii au îmbrățișat cu mult curaj șansa de a celebra Independența.

Locul din care vă vorbesc astăzi are o încărcătură simbolică aparte. Datorită energiei creatoare a celor adunați în PMAN, Parlamentul a îndeplinit marea voință a oamenilor și a votat Independența R. Moldova. Cel mai important obiectiv este să facem așa ca oamenii să aleagă să trăiască în R. Moldova”.

...

Știrea inițială: Ziua Independenței a început cu depuneri de flori la monumentul Maica Îndurerată și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Iar în spațiul online, oficialii țării au postat mesaje de felicitare pentru cetățenii R. Moldova.

Parada militară urma să înceapă la ora 10:00, aceasta, însă, a fost amânată din cauza condițiilor meteo. Ceața densă împiedică și zborul curselor cu care vin președinții țărilor vecine, România și Ucraina.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal