Cu ocazia Zilei Independenței, deputaților „Parlamentului 90” le-au fost înmânate diplome de onoare

Cu ocazia Zilei Independenței, deputaților „Parlamentului 90” le-au fost înmânate diplome de onoare

Cu ocazia Zilei Independenței, deputaților „Parlamentului 90” le-au fost înmânate diplome de onoare, în cadrul unui eveniment festiv organizat în sala plenară a Legislativului. Printre cei prezenți au fost și foști miniștri din primul Guvern, dar și primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a înmânat foștilor demnitari de stat Diplome de Onoare ale Parlamentului. Distincțiile au fost acordate în semn de recunoștință profundă și înaltă apreciere pentru contribuții remarcabile aduse la apărarea și consolidarea independenței și dezvoltarea democratică a Republicii Moldova, pentru merite deosebite în păstrarea și promovarea valorilor naționale, precum și cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Publicitate

Igor Grosu a menționat că invitația pentru foștii deputați, semnatari ai Declarației de Independență, a fost o pornire sinceră, venită din dorința de a le exprima recunoștința, în contextul sărbătorii extraordinare de astăzi.

...

...

„Le spun și colegilor, și copiilor că noi, generația actuală, avem luxul să fim contemporanii Dumneavoastră, a celor care ați fost protagoniștii și martorii oculari ai evenimentelor de acum 30 de ani. Ați avut curajul să luați o decizie istorică despre care ne puteți povesti astăzi din prima sursă. Am ținut să vă invităm pe toți, indiferent de viziunile politice de atunci sau de acum, important este să ne conducem de prioritățile naționale”, a declarat Președintele Parlamentului.

...

...

Deputații au ținut să precizeze că sunt pentru prima dată invitați în ultimii ani în Legislativ, în deplina componență, într-un asemenea context important. Aceștia au mulțumit Președintelui Legislativului pentru gestul de respect și gratitudine. Foștii deputați l-au asigurat pe Igor Grosu de toată susținerea și determinarea de a împărtăși experiența cu noul Parlament în care își pun speranța și încrederea.

...

...

„Vă asigur că aveți din partea noastră, a celor, care au pus bazele tânărului stat Republica Moldova, deplina susținere. Succesul Dumneavoastră este succesul nostru, al poporului, al Republicii Moldova”, a declarat ex-președintele Mircea Snegur. 

Pe 27 august 1991, zeci de mii de moldoveni, întruniți în Marea Adunare Națională în centrul Chișinăului, au cerut Parlamentului să voteze independența. Membrii primului Parlament au votat în acea zi Declarația de Independență, cu votul nominal al celor 278 de deputați.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal