Poșta Moldovei a lansat oficial în circuit două mărci poștale comemorative cu ocazia celor 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova

Poșta Moldovei a lansat oficial în circuit două mărci poștale comemorative cu ocazia celor 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova

Poșta Moldovei a lansat oficial în circuitul poștal două mărci poștale comemorative cu ocazia de 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova și 30 de ani de la emiterea primelor mărci poștale ale Republicii Moldova. La eveniment au fost prezenți și deputatul în Primul Parlament, Alexandru Arseni și cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

Potrivit directorului general al Poștei Moldovei, Vitalie Zaharia, marca poștală, de rând cu stema, drapelul, imnul și moneda națională face parte din atributele statului. În cazul dat, prima marcă poștală a fost emisă la 23 iunie 1991, iar din acea zi și până astăzi, au fost emise 1.195 de mărci poștale.

„Marca poștală este o carte de vizită a țării noastre, este un mesager, care transmite cele mai importante evenimente și contribuie la promovarea țării noastre și a patrimoniului nostru. Pe parcursul mai multor ani, Poșta Moldovei a emis mai multe mărci, cu ocazia aniversării independenței, intrării Moldovei în ONU, cu ocazia comemorării diferitor personalități, cum ar fi Ștefan cel Mare, Ion și Aldea Teodorovici dar și a unuor deputați și semnatari ai Declarației de Independență, cum ar fi Mihai Volontir, Lidia Istrati sau alții”, a declarat Zaharia.

Publicitate

Președintele Uniunii Filateliștilor din Republica Moldova, Andrei Adam a susținut că mărcile poștale reprezintă „o scurtă istorie a Republicii Moldova pe parcursul celor 30 de ani” iar prin această expoziție este accentuat rolul extrem de important pe care îl are filatelia în dezvoltarea culturală a țării.

Astfel, Poșta Moldovei a emis un plic special pe care a fost aplicată marca specială și o ștampilă numită „ștampila prima zi”, care este dedicată celor 30 de ani de la proclamarea independenței. Marca poștală dedicată aniversării celor 30 de ani de la proclamarea Independenței cuprinde imaginea sediului Președinției Republicii Moldova, unde în 1991 se afla Parlamentul dar și fotografia primului președinte al Republicii Moldova.

„Această marcă nu întruchipează numai litera declarației de independență dar în primul rând voința poporului exprimată la Marea Adunare Națională din 27 august 1991 și într-adevăr, clădirea unde acum este reședința Președintelui Republicii Moldova”, a menționat deputatul în Primul Parlament, Alexandru Arseni.

...

În cazul mărcii dedicate celor 30 de ani de la punerea în circulație a primelor mărci poștale de către Poșta Moldovei, acestea cuprind copia primelor mărc poștale apărute în Republica Moldova, în iunie 1991.

Noua serie de mărci poștale va putea fi procurată de la Oficiul Central al Poștei Moldovei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal