Primăria Chișinău cere ajutorul Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea traficului rutier din capitală: „Este de competența lor directă” (DOC)

Primăria Chișinău cere ajutorul Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea traficului rutier din capitală: „Este de competența lor directă” (DOC)

Primăria Chișinău cere ajutorul Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea traficului rutier din capitală, în contextul începerii de la 1 septembrie a noului an școlar. În același timp, edilul capitalei, Ion Ceban a solicitat MAI să se implice în gestionarea aglomerațiilor din stații și din transportul public, menționând că nu este de competența șoferilor și a taxatorilor să facă observații călătorilor pentru a ține cont de restricțiile impuse de comisiile extraordinare în sănătate publică.

„Tot în contextul că începând de mâine vom avea un număr mai mare de cetățeni în stații, dar și în transportul public, la fel, am solicitat implicarea Ministerului de Interne. Nu este de competența șoferilor și a taxatorilor să facă observații călătorilor pentru a ține cont de restricțiile impuse de către Comisiile în sănătate publică. Municipalitatea crează condiții în transportul public (dezinfectant pentru pasageri, dezinfectarea unităților de transport), aduce troleibuze și autobuze, repară drumuri, crează benzi dedicate și îmbunătățește infrastructura orașului, precum și renovează accesele și repară curțile de bloc”, susține Ceban.

...

Publicitate

 

Profitând de ocazie, primarul capitalei a menționat și realizările autorităților locale în domeniul transportului public. Astfel, potrivit acestuia, timp de un an, în capitală au fost aduse circa 83 de unități de transport, urmând ca până la finele anului curent să fie aduse alte 240 de autobuze și troleibuze.

 

Mai exact, este vorba de următoarele loturi:

 

58 de autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL, din Norvegia și Olanda, destinate suburbiilor capitalei.

28 dintre acestea au fost deja recepționate, iar 16 au fost distribuite pe rute.

Restul unităților sunt în proces de pregătire pentru a fi puse în circulație.

10 autobuze, primele din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU, achiziționate de municipalitate în anul curent, au fost puse pe linii.

Alte 5 urmează să treacă procedurile de verificări tehnice și înmatriculare și vor fi scoase în circulație în cel mai scurt timp.

60 de troleibuze au fost procurate în acest an și deja sunt pe

străzile capitalei. Altele 2 articulate vor fi scoase pe linie în curând.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal