Droguri în valoare de aproximativ 2 milioane lei, sechestrate de oamenii legii. Liderul grupului criminal a fost reținut

Droguri în valoare de aproximativ 2 milioane lei, sechestrate de oamenii legii. Liderul grupului criminal a fost reținut

Activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online a fost destructurată de poliție. Oamenii legii au efectuat 23 de percheziții, au reținut trei bărbați și trei femei, cu vârstele cuprinsă între 19 și 35 ani.

Persoanele reținute aveau roluri bine determinate între ei și anume: curier, ambalator, depozitar, administrator al magazinului și organizator.

Pe parcursul a trei luni, oamenii legii au stabilit că, membrii grupului aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină, un element distinctiv al grupării criminale organizate.

Publicitate

„Liderul grupării organiza introducerea pe cale de contrabandă a drogurilor din Ucraina, a racolat și angajat alți 2 curieri de gen masculin, acestia fiind sportivi de performanță, pe care i-a asigurat cu spațiu locativ pentru desfășurarea activității criminale”, se arată în comunicatul Poliției.

Drogurile erau comercializate prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul dintre membrii acestei grupări. Astfel, utilizatorii aplicații primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20 de mii de lei din realizarea drogurilor.

De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri”, pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

În luna august 2021, ca urmare a intervenției poliției, au fost reținute trei persoane cu vârsta de 19 – 35 ani, domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău, printre ei si liderul grupării criminale.

În cadrul perchezițiilor polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste trei kilograme, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20 de mii de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 lei.

Totodată, în urma acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate peste 500 pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău și mun. Bălți care urmau să fie comercializate.

La fel, a fost ridicat și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil de marca Toyota cu valoarea de aproximativ 7000 Euro. În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost ridicați și bani în diferită valută, suma totală fiind de peste 200.000 de lei.

Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor suspecții, de la începutul anului 2021 pînă în prezent au realizat prin intermediul aplicației Telegram peste 20 de kg droguri de tip PVP.

Dacă vinovăția va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal