Amdaris și UTM oferă studenților cea mai modernă sală de studii

Amdaris și UTM oferă studenților cea mai modernă sală de studii

Recent, în cadrul unui eveniment oficial, a fost deschis pentru studenți amfiteatrul 3-3, după un proces lung de renovare capitală, dar și după ce a fost dotat cu cel mai modern echipament necesar pentru desfășurarea calitativă a procesului de studii. Aceasta este una dintre cele mai importante săli, nu doar pentru facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, ci pentru întreaga universitate, sala fiind utilizată atât pentru prelegeri, cât și pentru organizarea evenimentelor speciale și primirea delegațiilor care vizitează universitatea. Amfiteatrul era într-o stare deplorabilă, iar universitatea nu dispunea de resurse suficiente pentru renovare.  

Rezultatul pe care îl putem admira astăzi se datorează unui parteneriat eficient între UTM și compania internațională de dezvoltare de software și transformare digitală Amdaris. Pentru Amdaris responsabilitatea socială corporativă este o prioritate, iar investițiile în noua generație sunt, în viziunea managementului și echipei companiei IT, cel mai de impact mod de a contribui la dezvoltarea comunității și a țării.

„Este un vis al nostru să lucrăm îndeaproape cu Universitatea Tehnică din Moldova și acesta vine din interesul și pasiunea pe care o avem pentru dezvoltarea tinerelor talente. În fiecare an primim cu căldură în companie interni, care și-au început calea din această instituție. De aceea, pentru noi munca pe care o fac cadrele didactice pentru a forma specialiști în domeniul IT este extrem de importantă. Industria noastră nu ar putea funcționa fără efortul depus de aceștia. A fost o onoare să lucrăm cu Universitatea la acest proiect. Pentru Amdaris, contează mult să contribuim ca acești studenți care vin aici să studieze, să aibă acces la cele mai bune condiții pentru a-și valorifica la maxim potențialul.” a declarat Andy Rogers, Co-CEO al companiei Amdaris.

Publicitate
...

Vlad Nanu, Co-CEO Amdaris și-a amintit de anii pe care i-a petrecut în calitate de student al Universității Tehnice.

„Am emoții pentru că și eu, ca și mulți din cei prezenți în aceasta sală, am studiat aici. Îmi amintesc foarte bine cum îngheța buretele atunci când încercam să ștergem tabla. Deschiderea acestei săli este în primul rând importantă pentru universitate, pentru că oferind condiții bune va putea atrage studenți, dar și va putea organiza întâlniri și evenimente, în al doilea rând este importantă pentru țară, pentru că acesta este un semn că țara se dezvoltă și tinerii chiar vor avea pentru ce să rămână acasă. În al treilea rând este important pentru Amdaris, suntem o companie în creștere și investiția în oameni, în viitorul companiei noastre și a industriei în care activăm contează mult pentru noi. În al patrulea rând este importantă personal pentru mine, Universitatea Tehnică fiind instituția în care mi-am făcut studiile, sunt foarte mândru că am putut să îmi aduc contribuția la dezvoltarea acesteia.”

...

Proiectul a început în anul 2020, cu faza de proiectare, concept și design, iar din februarie 2021 a trecut în faza activă de implementare. Pe lângă modificarea designului sălii, renovarea completă a pereților, pardoselii și tavanului, a sistemului de încălzire și ventilare și instalarea jaluzelelor, sala a fost dotată cu un sistem de sunet, un proiector performant și un pupitru digital, care facilitează la maxim procesul de utilizare a materialelor media în cadrul lecțiilor. Investiția care a fost necesară pentru renovarea sălii și instalarea echipamentului se ridică la peste un milion de lei.

...

“Am un sentiment de mândrie pentru toată comunitatea academică a universității fiindcă am reușit să ducem la bun sfârșit un proiect extraordinar, dar și un sentiment de mulțumire profundă către mediul privat, pentru compania Amdaris, în particular, și Asociația Companiilor TIC, în general, pentru acel suport pe care îl vedem foarte consistent în ultimii ani și doar împreună putem face lucruri frumoase. Este extrem de important pentru universitate să avem spații moderne, tehnologizate, astfel putem face față acestor provocări cu care se confruntă învățământul superior din Moldova și aici mă refer și la fluxul tot mai mare de studenți, care optează pentru universitățile din străinătate și la criza demografică și la deficitul tot mai evident de cadre specializate în acest domeniu. Doar împreună vom putea face față acestor provocări.” a mărturisit Rectorul Universității, Viorel Bostan.

Studenții și absolvenții universității, care cunosc foarte bine această sală și au avut ocazia să o vadă renovată, sunt foarte surprinși de cât de diferită este acum și își exprimă bucuria pentru faptul că următoarele promoții vor avea ocazia să studieze în condiții mult mai bune.

“Am făcut de foarte multe ori lecții în această sală și nu veneam cu mare plăcere, pentru că iarna era frig de-ți înghețau mâinile, iar vara era o căldură insuportabilă.” își amintește Dumitrița Garaba, absolventă a facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

“În anii studenției mele țin minte cum arăta sala. Era evident nevoie să fie modernizată și sunt plăcut surprins de ce văd acum. Astfel de schimbări au un mare efect asupra procesului de studiu și asupra pregătirii viitorilor specialiști.” a împărtășit Anton Smaghin, absolvent al aceleiași facultăți.

...

Amdaris, companie internațională cu experiență de peste 10 ani în domeniul tehnologiilor informaționale, este nu doar partener de dezvoltare al Universității Tehnice din Moldova, dar și unul dintre angajatorii importanți, cu peste 300 de angajați la ora actuală, dintre care peste 200 locali, mulți dintre aceștia fiind absolvenți ai UTM.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal