Avanpremiera documentarului MyEverest a fost prezentată publicului

Avanpremiera documentarului MyEverest a fost prezentată publicului

Echipa de creație și participanții la expediția din Nepal în primăvara anului curent, au prezentat la Chișinău, documentarul MyEverest. Cele 12 episoade despre expediția moldovenilor în Himalaya, produse cu suportul financiar al Uniunii Europene, ce vor fi difuzate în fiecare sâmbătă, la ora 18:30, pe TV 8.

Proiectul MyEverest este un serial documentar despre expediția a unor moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului, în inima munților Himalaya. O producție de regizorul moldovean Lucica Tăut, cu scene de călătorie și alpinism condimentate cu istorii și legende din cultura nepaleză: trekking spre baza Everestui, apoi către cel mai frumos munte al Himalayei, muntele Mera Peak de 6467 metri.

...

Publicitate

„Vom fi martorii unei căi compuse din mai multe «Everesturi », trecute de fiecare dintre cei patru eroii ai filmului. Și toate cu un scop, să ajungă în final cu un vis implinit. Traseul parcurs de moldoveni este plin de emoții și adrenalină, experiente si provocari, uneori răpuși de oboseală și de traiul în condiții extreme. Expediția în căutarea Everestului meu este realmente o călătorie pe două căi. O călătorie interioară, menită să exploreze ce se află în fiecare dintre noi; și o călătorie în afară, menită să exploreze oportunitățile din lumea ce ne înconjoară”, a menționat autorul filmului, Lucica Taut în cadrul evenimentului de prezentare.

...

Autorul proiectului și organizator al expediției, Iulian Bercu, a accentuat, în cadrul deschiderii evenimentului, că “grație finanțării Uniunii Europene am generat un exemplu prin care am demonstrat că înălțimea “zidurilor” pe care le întâlnim în calea spre o țintă, depinde doar de noi înșine, iar imposibilitatea obținerii acesteia, de cele mai multe ori, este alimentată doar de fricile noastre și neîncrederea în propriile forțe. Cea mai importantă concluzie a fost că o echipă, formată din amatori ai unui mod activ de viață de pe ambele maluri ale Nistrului, care nu s-a cunoscut până în primele zile de expediție, a ajuns să „funcționeze ca ceasul elvețian” pe toată durata expediției, ba mai mult, au devenit buni prieteni, care și-au continuat escaladările comune și după acest proiect”.    

Oleg Bordeniuc, om de afaceri din Tiraspol și participant al expediției MyEverest, a menționat în cadrul evenimentului că “participarea la acest proiect, în special, situațiile extreme prin care am trecut împreună, mi-a demonstrat încă o dată importanța lucrului de echip, în sociațiile în care reușita escaladării muntelui depinde în egală măsură de fiecare dintre participanții la expediție”.

...

Alpinistul Andrei Hohlov, ghidul expediției MyEverest, aflat într-o altă expediție în Georgia, a transmis un mesaj video prin care și-a exprimat emoțiile față de această realizare.

Natalia Chernikevich, participanta din Tiraspol la această expediție, a menționat că “cel mai mare beneficiu, pe urma participării la MyEverest, au fost oamenii minunați cu care am făcut cunoștință și cu care continuăm să comunicăm și să escaladăm noi munți și până acum”.

Din primul episod, pus pe postul TV8, pe 4 septembrie, ora 18:30,  vom face cunoștință cu echipa de exploratori de pe ambele maluri ale Nistrului, care impreună s-au aventurat în această expediție, precum și cu primul moldovean care a escaladat Everestul aflând de la el „secrete” utile pentru expediție!

Serialul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova - Poduri de încredere peste Nistru - Мосты доверия через Днестр.

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard, Moldindconbank, Moldcell și True Sweets - Dulcinella Altfel.

La buna desfășurare a expediției au contribuit Traumeel S ( Кладовая здоровья -Heel/ Comoara sănătății -Heel ), Garmin Moldova , #samsungmd.

Suportul juridic al proiectului MyEverest este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal