Angajații Teleradio-Moldova, nemulțumiți de salarii și condițiile de muncă. Aceștia consideră că activează într-o instituție „învechită”

Angajații Teleradio-Moldova, nemulțumiți de salarii și condițiile de muncă. Aceștia consideră că activează într-o instituție „învechită”

Angajații Teleradio-Moldova (TRM) se arată nemulțumiți de salariile pe care le primesc în comparație cu cei din alte companii care activează pe piață și consideră că instituția este una „învechită”, potrivit datelor Barometrului de satisfacție al salariaților TRM 2021. Sondajul a fost realizat în a două jumătate a lunii iulie, scrie Media-Azi.md. 

Potrivit documentului, sondajul depersonalizat a fost realizat pentru a evalua nivelul de satisfacție al salariaților față de activitatea în cadrul companiei. Cei 143 de angajați ai TRM au oferit răspunsuri cu privire la descrierea companiei, satisfacția față de condițiile de muncă, remunerare, beneficii, dezvoltare personală, cultura organizațională și altele. 

La subiectul remunerării, cel mai mic scor de satisfacție a angajaților față de salariu a fost înregistrat pentru afirmația „Sunt plătit/ă mai bine în comparație cu persoanele din alte companii pe posturi similare” (1.9 din șase puncte maxim posibile, unde șase înseamnă total de acord, iar unu – deloc de acord).

Publicitate

Datele sondajului mai arată că angajații cu vârsta de până la 29 de ani și care au o experiență profesională de mai puțin de un an în cadrul TRM sunt în medie mai puțin nemulțumiți de remunerare. Întrebați de motivele pentru care nu ar recomanda unui prieten să vină să lucreze la TRM, cel mai des s-au menționat salariul mic (126), lipsa posibilităților de creștere (63) și tehnologiile învechite (52).

Respondenții au fost rugați să descrie Teleradio-Moldova printr-un cuvânt, notându-l pe primul care le-ar fi venit în minte. Cel mai des a fost menționat cuvântul „învechit” (19 ori), urmat de „familie/casă” (13), „serviciu” (13), „stabilitate” (11) și „televiziune” (șapte). Câte cinci s-au menționat cuvintele „putere”, „salariu mic” și „informativ”. 

Raportul conține și recomandări de îmbunătățire a activității TRM, printre care revizuirea sistemul de salarizare; includerea calculului vechimii în muncă; asigurarea transparenței sistemului de salarizare și creștere a remunerării; îmbunătățirea condițiilor de munca (curățenie, eliminarea mucegaiului, renovarea oficiilor, ferestre, WC-uri, reparația scărilor, birouri moderne, încălzire, aer condiționat, apă potabilă; graficul de lucru, transport; rechizite de birou); modernizarea tehnologiilor de înregistrare video, audio și montare; modernizarea studiourilor de filmare, procurarea noilor soluții tehnologice; neafilierea politică etc. 

Datele sondajului au fost colectate în perioada 12-26 iulie. Barometrul a fost realizat la solicitarea administrației TRM, de către experta în managementul resurselor umane Marina Covalciuc, și a costat 10.000 de lei. Inițiativa aparține membrei Consiliului de Supraveghere Daniela Mițelea. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi la sfârșitul lunii august, dar decizia pe marginea sondajului încă nu a fost publicată pe site-ul TRM.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal