
Nemerenco, rămasă fără numărul de telefon după un atac prin SMS-uri: Mi-a făcut un „bine” o colonie de saprofite
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că a fost nevoită să-și schimbe numărul de telefon după ce a primit mai multe mesaje negative. „Acest număr a salvat multe vieți”, spune șefa de la Sănătate.
・
Măsura întreprinsă de ministra Sănătății vine la scurt timp după ce fostul deputat Liviu Vovc anunța că în spațiul public ar fi fost lansată o inițiativă de atac prin mesaje telefonice la adresa Alei Nemerenco.
„Numărul meu de telefon mobil îl aveam de prin 2001. Îl cunoștea o țară-ntreagă. Îl aveau prietenii, cunoscuții și chiar străinii. Acest număr a salvat multe vieți. Și voi știți la ce mă refer, deoarece acestea erau viețile celor dragi vouă. Așa și conviețuiam - eu și numărul meu vechi și veșnic. Niciodată nimeni nu mi-a scris vreun mesaj scârbos, niciodată. În schimb mi-au scris mii și mii de oameni despre problemele lor. Am răspuns fiecăruia. Am ajutat cum am putut. Acum vă anunț că acest număr nu mai există”, scrie ministra Sănătății pe pagina sa de Facebook.
Nemerenco afirmă că și-a schimbat numărul de telefon. Mai mult, ar fi renunțat temporar la aplicații pe telefon așa ca Facebook și Messenger.
„Mi-a făcut un „bine” o colonie de saprofite. Dar chiar mi-a făcut, căci demult vroiam să schimb numărul, da-mi era lene să intervin în toată informația legată de el. Deci, sloganul meu preferat - tot ce se face, se face spre bine a lucrat și aici”, afirmă șefa de la Sănătate.
Amintim că la 1 septembrie, fostul deputat Liviu Vovc anunța că ministra Sănătății ar fi ținta unei inițiative de denigrare.
„Desigur că e nevoie să avem parte de transparență și consultări în actul decizional. Dezbaterile de idei sunt importante și toți au dreptul la opinie. Însă e ipocrit să publici numărul de telefon al ministrului Sănătății și să îndemni la hărțuire personală. E și mai ipocrit că cei cu inițiativa se ascund în spatele unor pagini pe telegram cu administratori necunoscuți. Îndemn să ne abținem, să nu promovăm și încurajăm astfel de acțiuni. Există metode legale și democratice de a ne expune opinia: de la petiții până la proteste”, scria pe pagina sa de Facebook Liviu Vovc.
Mesajul postat de provocatori făcea referire la interdicția de desfășurare a careurilor festive la început de an școlar.
AGORA amintește că potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică din 24 august, a fost aplicată interdicția de a fi organizate matinee sau alte manifestații dedicate zilei de 1 septembrie.
Totodată, în scopul asigurării desfășurării procesului educațional în deplină siguranță, CNESP recomandă atingerea ratei de vaccinare în rândul persoanelor adulte de cel puțin 95% în fiecare instituție de învățământ, până la 1 octombrie 2021.