Primarul capitalei, nemulțumit de controalele privind pretinse acte de falsificare a vaccinări anti-COVID: „Astfel de cazuri să fie făcute publice”

Primarul capitalei, nemulțumit de controalele privind pretinse acte de falsificare a vaccinări anti-COVID: „Astfel de cazuri să fie făcute publice”

Mai mulți lucrători medicali din spitalele capitalei, implicați în procesul de imunizare împotriva infecției cu COVID-19, ar fi fost supuși verificărilor. Despre aceasta comunică primarul Chișinăului, Ion Ceban. Edilul se arată nemulțumit de amploarea acțiunilor și spune că „toți medicii ar fi puși în aceeași oală”. Ceban cere să fie făcute publice cazurile de falsificare a vaccinării.

Ion Ceban a comunicat la ședința săptămânală a Primăriei capitalei că ar exista informații precum că unii medici ar fi „făcut afaceri” cu vaccinuri și ar fi administrat contra cost vaccinuri anti-COVID doar pe document. Ceea ce-l nemulțumește pe primar este amploare verificărilor.

„Se vorbește despre mii de cazuri dar nu se oferă date concrete. Solicităm ca astfel de cazuri să fie făcute public dacă sunt deținute astfel de informații. Au fost trimise echipe și camere ascunse ca să propună medicilor ca să pună vaccinuri doar pe foaie. Doar atunci când medici au zis că vor chema poliția acești oameni s-au prezentat. Așa situații ni s-au raportat au în mai multe instituții spitalicești”, spune edilul.

Publicitate

Primarul afirmă că nu exclude că ar exista falsificări dar cere „să nu fie puși toți medicii în aceeași oală”. Mai mult, Ceban se adresează și angajaților din Ministerul Sănătății:

„Medicii nu tratează oamenii pe rețelele de socializare. Aceasta trebuie să fie clar de la cel mai mic funcționar într-un minister și până la ministru”.

Edilul a punctat că dacă vor fi astfel de cazuri depistate pe teritoriul municipiului Chișinău vor fi sancționați dur cei care se fac de vină.

AGORA a solicitat reacția Ministerului Sănătății pe marginea celor declarate de edil.

„Ministerul Sănătății condamnă actele de eliberare necorespunzătoare a certificatelor de vaccinare, fără administrarea serului, fapt ce reprezintă o încălcare a regulilor de acordare a asistenței medicale, care se încadrează în infracțiuni contra sănătății publice și se pedepsește cu aplicarea măsurilor penale.

În acest sens, Ministerul colaborează cu toate structurile de drept pentru depistarea acestor încălcări și a pus la dispoziție pentru examinare toate materialele anchetei interne, privind suspecțiile de eliberare necorespunzătoare a certificatelor de vaccinare”, se arată în răspunsul instituției.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal