Profil de candidat | Circumscripția Nr. 1 Comrat. Află cine sunt candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 1 Comrat. Află cine sunt candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară

Circumscripția Nr. 1 în UTA Găgăuzia este una dintre cele mai populate și solicitate. Tocmai șapte canditați luptă aici pentru un loc în Adunarea Populară a Găgăuziei. Cine sunt aceștia, aflați în continuare.

La 19 septembrie, în Găgăuzia, unitate teritorială autonomă cu statut juridic special din componența Republicii Moldova, vor avea loc alegeri în Adunarea Populară – autoritatea reprezentativă și legislativă a autonomiei. Locuitorii Găgăuziei își vor alege reprezentanții pentru un nou mandat de patru ani, în 35 circumscripții electorale uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.

AGORA îți prezintă profilul candidaților la funcția de deputat, după circumscripții.

Publicitate

Astfel, în circumscripția Nr. 1 Comrat candidează:

Nicolai Dudoglo, născut la data de 13 martie 1966, în orașul Comrat. Este pedagog, potrivit declarației depuse la CEC Găgăuzia și activează în calitate de antrenor lupte libere la școala de Rezerve Olimpice, Comrat. Potrivit declarației de avere, pe parcursul anilor 2018-2020, a avut un venit de peste 44 de mii de lei din salariul de la Școala Sportivă și de peste 5.400 lei de la liceul regional sportiv.

...

...

Precizăm că Nicolai Dudoglo a ieșit cu o inițiativă, potrivit căreia, el i-a îndemnat pe ceilalți pretendenți care candidează în circumscripție să își retragă candidaturile și să comaseze programele electorale.

Cel de-al doilea candidat este Irina Zelenskaia, originară din Comrat, născută în 1974. Are studii de jurist și lucrează în cadrul Agenției Servicii Publice.

...

...

Pentru anii 2019 - 2020, Zelenskaia declară venituri de 279 mii de lei din salariu. Presa o califică drept unul dintre oponenții de bază ai lui Dudoglo pe această circumscripție.

Un alt candidat pentru funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei este Serghei Kiulaflî.

...

...

Este, la fel originar din Comrat. Născut în 1986, are studii în domeniul managementului și administrării businessului, iar în prezent este consilier în cadrul primăriei Comrat. Portivit declarației, pentru 2020 el a ridicat 6.000 lei de la pimărie și alte circa 39 mii de lei, plus 43 mii de lei - din alte activități.

Ana Bratunova este o altă candidată la funcția de deputat în adunarea Populară a Găgăuziei, pe circumscripția Nr. 1 Comrat. Are 63 de ani, de profesie este economist/finansist, iar în prezent nu este angajată în câmpul muncii.

...

...

Pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei nu este prezentat simbolul electoral al candidatului.

Cel de-al cincilea candidat este Valerii Kîssa. Este născut în 1971. Are studii în domeniul Relațiilor Internaționale, iar în prezent nu are un loc de muncă.

...

...

Potrivit declarației, Valeri Kîssa este șomer și a indicat pentru 2019 - 2020 un venit de 3.000 de lei.

Andrei Mutkoglo este cel de-al șaselea candidat. El, la fel, pretinde la un fotoliu de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei.

...

...

Andrei Mutkoglo este născut în anul 1989. Este cercetător și director al casei-muzeu „Stepan Topal”. Candidatul declară pentru 2018-2020 aproape 2041 lei - venit din salariu.

Pe aceeași listă este și Mihail Vlah. Este jurnalist de profesie și este născut în anul 1978.

...

...

În declarația de avere a candidatului nu este specificat un venit.

Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis.

Pentru mai multe informați, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune.

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal