Și-a făcut studiile în design în Marea Britanie, iar acum creează portrete, din care face bani pentru animalele fără adăpost din Moldova

Și-a făcut studiile în design în Marea Britanie, iar acum creează portrete, din care face bani pentru animalele fără adăpost din Moldova

Deja al cincilea an consecutiv, Maks Graur, artistul ilustrator originar din Moldova, care și-a făcut studiile în design în Marea Britanie, la Oxford Brookes University, lansează proiectul Draw for Dogs, în cadrul căruia, alături de un grup de artiști-voluntari, creează portrete în schimbul donațiilor pentru animalele fără adăpost din Moldova.

În acest an, proiectul „Draw for Dogs” a ajuns deja la cea de-a 5-a ediție.

„Acum 5 ani, mi-am propus să ajut adăposturile de animale din țară și să trag un semnal de alarmă față de omenire - ca oamenii să se comporte omenește și să nu mai lase în voia sorții sufletele care au avut atâta încredere în ei. Însă, atât timp cât e nevoie de Draw for Dogs, acest scop, din păcate, e încă departe de realizare”, spune Maks Graur.

Publicitate

 

Timp de 4 ediții, s-au adunat 95 000 lei

 

Deși, de la an la an, tot mai multe animale ajung în stradă, numărul doritorilor de a le aduce o mână de ajutor este, la fel, în creștere. În cadrul celor 4 ediții „Drag for Dogs” de până acum, s-au adunat 95 000 lei. Și dacă în 2019 s-au adunat 30 000 lei, atunci în 2020 suma donațiilor a ajuns deja la 50 000 lei. 

 În fiecare an se mărește și numărul artiștilor voluntari, dar și cifra adăposturilor care necesită ajutor. În această ediție, artiștii-voluntari din proiectul „Draw for Dogs” își propun să ajute deja nouă adăposturi din țară.

Cum poți primi un portret?

1. Lasă o donație în orice sumă pe pagina de fundraising Draw for Dogs: https://www.gofundme.com/f/draw-for-dogs-2021

 2. Trimite o poză-referință pentru portretul dorit pe [email protected]

3. Așteaptă portretul pe e-mail, drept răspuns la solicitarea ta.

Cine sunt artiștii?

 În cei 4 ani de proiect, paginile de Facebook și Instagram „Draw for Dogs” s-au transformat și într-un soi de portofoliu cu lucrările diferitor artiști grafici - fiecare portret realizat în cadrul proiectului poartă semnătura autorului său. Și deoarece fiecare artist are propriul stil, participarea este și mai interesantă, iar „Draw for Dogs” capătă misiunea nu doar de a ajuta animalele, dar și de a promova talentele cu suflet mare.

 Din 2017 și până astăzi, la proiect s-au alăturat artiști-voluntari atât din Moldova, cât și din România, Rusia și Ucraina, iar munca pe care o depun nu este remunerată financiar. Toate portretele sunt un dar oferit de către artiști donatorilor și un mod de a-și exprima dragostea față de animale. 

Lista adăposturilor beneficiare în ediția din 2021:

·        Datcha

·        AOVA

·        Doctor Vet

·        Островок Надежды

·        Любящие сердца м. Бельцы

·        Azilul Tierheim Muhtar

·        Live Life/FOMS

·        Fundatia Moldo-Germana Laika

·        Casa Katharina 

În acest an, fondatorul proiectului a oferit spațiu și activiștilor cu experiență în domeniul drepturilor animalelor din Republica Moldova de a-și exprima viziunea privind problema animalelor fără adăpost și potențialele soluții în acest sens. Astfel, în timp ce donatorii își așteaptă portretele, se pot informa dintr-o sursă sigură și chiar acționa pentru a face o schimbare spre bine.

 

 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal