Fiul cel mare al lui Dodon a lăsat China pe Rusia, acolo unde își va continua studiile universitare. Motivul oferit de fostul președinte

Fiul cel mare al lui Dodon a lăsat China pe Rusia, acolo unde își va continua studiile universitare. Motivul oferit de fostul președinte

Fiul cel mare al lui Igor Dodon își continuă studiile universitare în Rusia, deși intenționa să plece în China. El studiază astro-fizica, după cum declară fostul președinte. Motivul pentru care acesta și-a schimbat destinația este pandemia de COVID-19.

Fiul cel mare a ales o profesie ciudată. Eu îmi amintesc cum acum 29 de ani, în 1992, părinții au văzut că îmi place matematica și au zis că voi fi economist. Și am plecat la economie. Fratelui îi plăcea biologia și a studiat la medicina veterinară. Eu am decis să nu intervin. L-am întrebat unde vrea să învețe El mi-a zis de astromonie și fizică. Unde e astronomia și unde e Moldova?! L-am întrebat unde vrea, iar el a zis China. Mama a încercat să îl convingă...China e departe, noi te vrem aproape. Eu i-am zis Galinei că nu trebuie să intervină. Îi vom susține alegerea. Și el a fost acceptat în China, la universitate. Încă din iunie am primit notificare. Noi deja ne pregăteam în august să îl trimitem în China. Dar apoi, a apărut informația că China nu acceptă studenți în acest an din cauza pandemiei. Și atunci eu i-am propus, ca să nu piardă anul, să căutăm în Rusia aceeași universitate, aceeași specialitate. Cea mai buna universitate cu această specialitate e Казанский федеральный университет. Acolo sunt 70.000 de studenți. El a ales să locuiască la cămin. Și eu am trăit la cămin și cred că este o decizie corectă. Sunt sigur că voi fi la fel de mândru așa cum au fost părinții mei de mine. Specialitatea lui e astro-fizica. A dat deja primele examene, în limba rusă, deși nu a studiat în rusă la școală”, a povestit Igor Dodon la o emisiune de la postul TV Primul în Moldova.

În primăvara acestui an, Dodon declara că fiul lui a ales China ca să învețe mai departe.

Publicitate

VEZI ȘI: Fiul lui Dodon, pentru prima dată la vot: „Nu mă gândesc la politica țării” (VIDEO)

De menționat că Igor Dodon a vorbit și cu alte ocazii despre familia și copiii săi. Spre exemplu, în cadrul unei alte ediții a vlogului său, în septembrie anul trecut, a povestit despre cât de mult s-a schimbat fiul său cel mare, după vizita de pe Muntele Athos. „S-a mărturisit, s-a împărtășit, s-a schimbat total după aceea. A început să cânte la pian, să învețe limbile străine”, a declarat atunci fostul președinte.    

În noiembrie 2020, fiul cel mare al liderului PSRM a împlinit 18 ani. Igor Dodon are trei copii: Vladislav, Bogdan și Nicolae.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal