Mariana Rață despre conflictul de interese din televiziunea a cărei cofondatoare este: „TV8 nu este doar o emisiune și un om, este o echipă mare și onestă”

Mariana Rață despre conflictul de interese din televiziunea a cărei cofondatoare este: „TV8 nu este doar o emisiune și un om, este o echipă mare și onestă”

Jurnalista și cofondatoarea TV8, Mariana Rață, și-a cerut scuze de la telespectatori în legătură cu situația de criză de imagine în care s-a pomenit postul de televiziune, după ce s-a aflat despre faptul că Natalia Morari are un copil cu Veaceslav Platon. Declarația a fost făcută joi, 9 septembrie, la finalul emisiunii pe care o moderează, Cutia Neagră.

Și eu sunt dezamăgită și șocată. Codul Deontologic a fost mereu pentru TV8 foarte important. În 2017 când am pornit la drum ne-am luat cu toții angajamentul că vom fi liberi de orice influențe. TV8 nu este doar o emisiune și un om, este o echipă mare și onestă, e echipa care în 2017-2019 a luptat fără teamă împotriva regimului Plahotniuc, e echipa care în zilele fierbinți din iulie 2019 a muncit non-stop ca să vă informeze despre schimbarea puterii și fuga celor care au umilit acest stat, e postul de televiziune care mereu a criticat nedreptățile. Noi chiar credem în asta. De mai bine de un an, realizez o emisiune de investigație în care am vorbit despre ilegalități, scheme și furturi comise de Șor, Plahotniuc, Platon și alți indivizi care au produs daune extraordinare Republicii Moldova. Despre aceste persoanaje dubioase, care prezintă un pericol pentru stat am vorbit la toate emisiunile Cutia Neagră, la știri și tot despre asta au scris colegii mei din online. Știu că vă este foarte greu și sunteți dezamăgiți. Vă rugăm să ne judecați pentru ce a făcut și face un post de televiziune, 100 de oameni și nu doar ce a făcut o persoana. Da, este un conflict de interese. Ne cerem scuze. Vă rugăm să ne dați o șansă să demonstrăm că echipa TV8 e dedicată jurnalismului etic”, a declarat Mariana Rață.

Miercuri, 8 septembrie, jurnalista Natalia Morari a anunțat că Veaceslav Platon este tatăl copilului său. Anunțul vine urmare a unor pretinse șantajări din partea Serviciului de Informații și Securitate, spune jurnalista. Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsele acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari. Instituția neagă acuzațiile și condamnă „orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale”.

Publicitate

Ulterior, organizațiile neguvernamentale de media și-au exprimat regretul și îngrijorarea în urma declarației făcute de jurnalista TV8 Natalia Morari care a recunoscut o relație personală cu omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, iar ulterior achitat în urma rejudecării dosarului. În prezent, Veaceslav Platon se află în căutare internațională în vederea reținerii, fiind acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal