Ministrul Afacerilor Externe Jakub Kulhánek a invitat-o pe Maia Sandu să întrerpindă o vizită de lucru în Cehia

Ministrul Afacerilor Externe Jakub Kulhánek a invitat-o pe Maia Sandu să întrerpindă o vizită de lucru în Cehia

Ministrul Afacerilor Externe al Cehiei, Jakub Kulhánek a invitat-o pe președinta Republicii Moldova să efectueze o vizită de lucru în Cehia. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă susținută de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și Ministrul Afacerilor Externe al Cehiei, Jakub Kulhánek. Potrivit ministrului ceh, această întrevedere va „contribui foarte mult la aprofundarea și fortificarea relației bilaterale”.

„La moment, deja se lucrează la o agendă de lucru pentru a stabili întâlnirea și programul vizitei”, a specificat Jakub Kulhánek.

Oficialul ceh a menționat că Republica Moldova este un partener important, exprimându-și sprijinul pentru noul guvern investit.

Publicitate

„Republica Cehă va acorda tot sprijinul pentru procesul de reforme, în special cele care se găsesc în agendele și proiectele care țin de necesitatea economică, infrastructură. Republica Moldova este una din cele șase țări prioritare pentru asistența pe care o oferim în domenii precum epurarea apelor, pe domenii de dezvoltare rurală și agricultură”, a mai spus ministrul Cehiei.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a punctat că integrarea europeana este o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova și a mulțumit pentru recunoașterea de către cehia a certificatelor de vaccinare moldovenești.

„În cadrul vizitei am discutat despre cooperarea în domeniul mediului înconjurător, în domeniul fortificării rezilienței Republicii Moldova și eforturile de a digitaliza țara, precum și agenda europeană a Republicii Moldova, în perspectiva viitorului Summit al Parteneriatului Estic”, a declarat Nicu Popescu.

Ministrul afacerilor externe al Cehiei, Jakub Kulhánek, efectuează, vineri 10 septembrie, o vizită la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova.

https://www.facebook.com/v10.0/plugins/quote.php?app_id=1454508634928231&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df385f308885ba3c%26domain%3Dreplicamedia.md%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Freplicamedia.md%252Ff228a810c12712c%26relation%3Dparent.parent&container_width=615&href=https%3A%2F%2Freplicamedia.md%2Fro%2Farticle%2FG8n5DEywE%2Flive-ministrii-afacerilor-externe-a-republicii-moldova-si-a-cehiei-sustin-declaratii-de-presa.html&locale=ro_RO&sdk=joey

Programul vizitei oficialului ceh include întrevederi cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal